Martin Norrgård tillbaka i Sverige

Tas tillbaka efter Ebbas missnöje

Publicerad:
Uppdaterad:
Ebba Andersson och Martin Norrgård.
Foto: BILDBYRÅN
Ebba Andersson och Martin Norrgård.

SPORTBLADET

Ebba Anderssons personliga vallare fick lämna.

Nu ersätts han av Martin Norrgård, som därmed gör comeback i landslaget.

– Det känns riktigt kul, säger han i ett pressutskick.

Svenska skidlandslaget renoverar inför nästa säsong, där OS i Peking blir den stora höjdpunkten. Förra veckan kom nyheten att Rikard Andreasson – personlig vallare för Calle Halfvarsson och Ebba Andersson – tvingas lämna.

Något som fick Ebba att ryta till.

– Han är en väldigt viktig person för mig – som nu rycks i från mig. Och att då gå in i en OS-säsong känns inte så kul. Just nu känns det inte som jag är i någon jättetrygg situation, sa hon till Expressen.

”Känns superkul”

Nu presenteras ersättaren.

Det blir Martin Norrgård, som var en del av det svenska vallateamet för två år sedan innan han inför fjolårssäsongen tog steget över till sitt hemland Finland.

– Det känns superkul att han återvänder och jag tror att svensk längdåkning kommer få stor nytta av honom. Det funkade otroligt bra när han var med oss senast. Han gjorde då ett bra jobb och var populär bland åkarna, säger Sveriges vallachef Petter Myhlback i ett pressmeddelande.

”Saknat många”

Martin Norrgård var populär i det finländska landslaget som gjorde bra ifrån sig på VM i Oberstdorf.

– Det har varit ett väldigt givande år för mig men jag känner att jag vill tillbaka till Sverige. Jag har saknat många många därifrån.

– Det känns riktigt kul att komma tillbaka. Jag har många goda vänner i Sverige och jag gillade verkligen att vara i det svenska teamet senast jag var med, säger Norrgård.

Publicerad:

LÄS VIDARE