Australian Open-publiken buade mot coronaåtgärder: ”Pinsamma”

Publicerad:
Foto: Cameron Spencer / Getty Images AsiaPac

SPORTBLADET

Publiken buade mot allt covid-relaterat som nämndes under talet av Jane Hrdlicka, ordförande i det australienska tennisförbundet.

Då klev Australian Open-segraren Novak Djokovic fram och försvarade förbundets insatser.

– Han tände lite av en fredspipa där, sade Maria Strandlund Tomsvik i Eurosportsändningen.

Publiken som släpptes in till finalen av Australian Open kritiseras starkt av tennisfans på sociala medier efter att ha buat under det avslutande tacktalet av Jane Hrdlicka, ordförande i det australienska tennisförbundet.

”Pinsamma scener”, beskrev den australienska journalisten Isabella Lane händelsen på Twitter.

”Åsiktsstarkt gäng”

Först buade publiken när Hrdlicka poängterade att vaccineringen är igång och att världen kanske snart kan återgå till normal. Sedan buade de kraftigt när hon tackade styret i Victoria, området där turneringen arrangeras – som under evenemangets gång gått in i ännu en lockdown. Den högljudda publiken lät sedan inte ordföranden fortsätta med sitt tal, utan avbröt henne flera gånger innan hon fick komma till sin slutkläm.

– Ni är ett väldigt åsiktsstarkt gäng, oavsett om ni sitter här eller hemma. Men vi är tacksamma för att ni är här idag, sade hon i Eurosports sändning.

”De borde vara stolta”

Hela organisationen för Australian Open har fått kritik för hanteringen av turneringen under rådande pandemi, med strikta restriktioner, vilket kan vara en av orsakerna till publikens agerande.

Turneringens segrare, Novak Djokovic, passade dock på att försvara förbundet i sitt tacktal, direkt efteråt.

– Jag vill tacka för förbundets insatser. De har verkligen ansträngt sig. De borde vara stolta, sade han bland annat.

– Han tände lite av en fredspipa där, sade kommentatorn Maria Strandlund Tomsvik i Eurosportsändningen.

Även under matchens gång var det stökigt. Dels fick domaren be publiken att bete sig ”rättvist” när de ropade allt högre när avgörandet närmade sig. Dessutom fick två åskådare avlägsnas efter att ha protesterat under matchen, enligt Fox Sports.

Publicerad:

LÄS VIDARE