Efter genombrottet - jämförs med stjärnan

Foto: Bildbyrån

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Anton Åkerlund gör succé i Dalen.

Nu jämför tränaren Jonatan Brolin honom med Ketil Kronberg:

– De har samma sätt att se på träning, säger Jonatan Brolin.

Många trodde på ett genombrott för Dalens talang Anton Åkerlund ifjol - men så blev det inte.

Det har kommit i år istället.

20-åringen sköt två nya mål när Umeålaget 6-3-vann borta mot Helsingborg, en seger som innebär att Dalen nu är på slutspelsplats i tabellen.

– Vi var bra i två perioder men sedan backade vi hem för mycket i tredje och anföll knappt på hela perioden. Det var ändå skönt att reda ut det och ta en trea, säger Anton Åkerlund.

Forwarden har nu gjort åtta mål och 13 poäng på tio matcher i höst, att jämföra med bara elva poäng på 32 matcher ifjol.

Jämförs med stjärnan

– Jag har inte tänkt på hur många poäng jag vill göra i år, men kan jag hålla det snittet så är det bra. Poängen får komma när de kommer, säger han.

– Det är klart att det har känts bra i år. Jag fick förtroende ifjol också men i år har jag tagit till vara på det på ett annat sätt. Jag är mer bidragande och involverad i spelet. Vi spelar också en mer offensiv och attackerande innebandy nu, det passar mig.

Dalen-tränaren Jonatan Brolin hyllar forwardens säsongsinledning och jämför hans inställning till träning med stjärnan och veteranen Ketil Kronberg, 37.

– Anton är helt fantastisk. Vi tror stenhårt på honom och vi vill ge honom stort förtroende. I år har han blivit lite aggressivare, lite tuffare, lite mer beslutsam, säger han.

– Han är kört för fullt hela tiden och där finns likheter mellan honom och Ketil Kronberg. De har samma sätt att se på träning och de kör för fullt i alla lägen. Det är kul att de här killarna får belöning för sitt slit och Anton förtjänar verkligen framgången.

”Sådan jag är”

Åkerlund om berömmet:

– Det är kul att höra det och liknas vid Ketil. Han är ett gott exempel på varje träning och match, han slappnar aldrig av. Jag är lite likadan, jag försöker alltid köra för fullt. Det är inget jag tänker på, det är bara sådan jag är och alltid har varit.

Var du besviken över fjolåret?

– Besviken vet jag inte. Det är klart man vill vara en spelare som bidrar, men ifjol fick jag väl inte den utvecklingen jag hoppades på. Jag hoppas den kommer nu istället.

ARTIKELN HANDLAR OM