Lewis Hamiltons nya rekord på väg mot VM-titeln

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
SPORTBLADET

Lewis Hamilton har ena handen på VM-pokalen.

Han har 59 poängs försprång.

Men tänker inte på titeln.

– Det vore dumt att tänka på titeln nu, säger britten.

Han var snabbast på den andra träningen inför USA:s GP i Austin, på en bana där han vunnit fyra av de fem senaste F1-deltävlingarna. Nu slog han till med ett nytt varvrekord 1:34.668 och var fyra tiondelar före Red Bulls Max Verstappen, som i dag förlängde kontraktet med Red Bull till och med 2020.

– Allt som allt känns bilen bra, men det finns många områden vi kan förbättra, säger Lewis Hamilton i en kommentar.

VM-tvåan Sebastian Vettel var trea, sex tiondelar efter Hamilton.

– Visst har Ferrari haft ett par motgångar de senaste tävlingarna, men jag förväntar mig att de är snabba här, säger F1-föraren Hamilton till motorsporttotal.

– De kommer att vara snabba och har chansen att vinna här.

Lewis Hamiltons nya rekord på väg mot VM-titeln

Ferrari hade dock tekniska problem under det andra träningspasset och Vettel tappade tid eftersom han kom ut på banan när hälften av tiden återstod av passet. Tysken han inte köra några longruns alls.

– På fredagen vill du alltid köra så många problemfria varv som möjligt, det fungerade inte alls för mig, säger han till motorsporttotal.

Lewis Hamilton kan säkra VM-titeln redan på söndag. Han har varit i en strålande form efter sommaruppehållet och tagit 118 poäng, medan Vettel som ledde när förarna gick på sommarlov, bara har tagit 45.

– Jag har lärt känna bilen bättre, känner till dess styrkor och svagheter, förklarar Hamilton.

– Dessutom har jag och mina ingenjörer utvecklat vårt samarbete hela tiden och numera stämmer bilens balans ganska bra med mina referenser redan när vi inleder arbetet på fredagen och det hjälper oss naturligtvis att snabbare hitta rätt finjusteringar.

Ericsson slipper sista led

För Marcus Ericsson och Sauber var det återigen en dag långt ner i resultatlistan. Svensken var snabbare än den inhoppande kollegan Charles Leclerc under det första passet, men fick stryk av den ordinarie kollegan Pascal Wehrlein under det andra. Inför loppet på söndag är det återigen ett flertal bestraffningar i startuppställningen och därmed lär Sauber undvika sista startled.

Kvalet till USA:s GP startar klockan 23.00 på lördag kväll.

Vill du ha fler nyheter inför USA:s GP? Läs F1-bloggen.

ARTIKELN HANDLAR OM