Hansdotter redo för pallen – hittat felet

”Är den gamla Frida igen”

Foto: Foto: TT
PALLAR MER. Inte en enda pallplats för säsongen, men Frida Hansdotter deppar inte för det. I Zagreb ska det lossna för slalomstjärnan.
SPORTBLADET

ZAGREB. Förra säsongen var Frida Hansdotter på pallen i varje tävling fram till nyår.

Den här har det inte ­blivit en enda – men nu har slalomstjärnan hittat ­felet.

– Det är den gamla Frida igen, säger 31-åringen.

Frida Hansdotter stod på pallen sju gånger när hon vann slalomcupen i fjol. ­Fyra av dem kom i de fyra första tävlingarna innan ­nyår. Men den här säsongen har 31-åringen inte hållit samma höga nivå.

Som bäst har det blivit en fjärdeplats.

”Tråkigt med svacka”

– Förra säsongen var svårslagen men det är absolut tufft att känna att man inte får ut det man kan. Det är jävligt tråkigt att vara i en svacka, men då blir det ­desto roligare när jag tar mig upp ur den, säger Hansdotter.

Trots att säsongen inte har börjat som hon hoppats är Hansdotter inte det minsta deppad när Sportbladet träffar henne på ­hotellet i Zagreb. Tvärtom känner hon sig hoppfull ­efter att ha hittat vad som har varit fel.

– Jag har tvekat lite på mig själv för jag tycker inte att jag har haft det materialet som gett mig den tryggheten som förra året när jag bara kunde köra. Men nu har jag skidor som sitter och då vågar jag mer, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte fått det att stämma under hela försäsongen och då börjar man fundera mycket. Om det är materialet eller en själv. Men nu känns det som att det är den gamla Frida igen. Jag hoppas att få visa det redan nu, att jag har det i mig fortfarande.

Satsar allt på VM

Hansdotter ligger sjua i slalomcupen så här långt och har börjat ge upp tankarna på att kunna slå Mikaela Shiffrin. I stället satsar hon allt mot VM.

– Som det ser ut nu har jag inte en chans mot henne i en cup, men då får jag väl ge henne en ordentlig match på VM. Jag är absolut inte stressad över det. Får jag inte visa vad jag kan här så får jag göra det i Maribor eller Flachau.

FAKTA

Hansdotters facit innan nyår förra säsongen

22 nov 2015, Aspen: 3:a

29 nov 2015, Aspen: 2:a

29 dec 2015, Lienz: 1:a

13 dec 2015, Åre: 2:a

Hansdotters facit innan nyår den här säsongen

12 nov 2016, Levi: Körde ur i andra åket

27 nov2016, Killington: 10:a

11 dec 2016, Sestriere: 4:a

29 dec 2016, Semmering: 7:a