Efter måltorkan – hattrick av ”29”

Foto: TT
Marcus ”29” Johansson.
SPORTBLADET

En trög säsongsstart, måltorka och lir i tredjekedjan.

Men mot Helsingborg vaknade äntligen Marcus ”29” Johansson.

– Jag har väntat på det här, säger Linköpings veteran.

Rutinerade Marcus ”29” Johansson valde att återvända till Linköping i år efter att ha spelat en division ett-säsong med Onyx.

Comebacksäsongen har dock varit trög med bara två mål på 15 matcher.

Men mot Helsingborg lossnade det rejält. Johansson svarade för tre mål och en assist när Linköping vann med 5–4.

– Det var skönt. Jag har väntat på att det ska trilla in lite. Efter lagets och min tunga säsongsstart har jag haft stukat självförtroende och har haft svårt att hitta glädjen, säger han.

30-åringen har alltid varit känd som en produktiv spelare men efter torkan i säsongsinledningen hamnade han i tredjekedjan.

– Hela laget startade svagt och jag fick en annan roll. Mer att göra skitjobbet. Det blev en omställning för mig som var tilltänkt målskytt, säger han.

Innan jul hade han ett samtal med coachen Johan Astbrant.

– Jag var besviken både på mig själv och hur jag användes. Men vi hade ett bra snack, nu börjar vi hitta varandra mer, säger Johansson.

Var du tilltänkt som producerande spelare i år?

– Det var tanken när jag skrev på. Det kanske låter divigt men jag vill inte åka Sverige runt och sitta på bänken. Jag vill bidra. Men jag förstår att man får rita om kartan efter den svaga starten och att jag inte bidrog.

Lossnar det nu?

– Det vet man aldrig. Men det är nytt år och nya möjligheter. I ettan hade jag mer boll och blev mer av en playmaker. Nu börjar jag hitta mig själv igen, jag ska vara jobbig framför mål och skjuta direkt. Jag ska bygga vidare på det.

Johan Astbrant:

– Det kan vara svårare att ställa om från division ett än från en lång skada när du ska spela SSL. Jag tror det varit en stor omställning för honom. Skönt att han fick lite ketchup. Han har sett fräsch ut på träningarna.