Idrottsutbudet håller mig vaken

SPORTBLADET

Sportbladets Björn Byström: Magsinen har helt klart en plats att fylla

Med ett växande antal kanaler som bara sänder sport finns det inte tillräckligt mycket idrott för att fylla tablåerna. Olika magasinsprogram blir därför nödvändiga stuvbitar mellan direktsändningarna.

Och det är väl inget fel i det. Fördjupning, reportage och den hederliga intervjun verkar på väg ut inom traditionell tv-sportbevakning, och här har magasinen helt klart en plats att fylla.

Men då ska de också marknadsföras på ett ärligt sätt.

Viasat frågar till exempel i sin trailer för ”Futbol Mundial” om ”hur mycket fotbollsnyheter tror du att du kan hantera?”. Det lät intressant och jag gav programmet en chans i går.

Och fick mig till livs ett sevärt program, speciellt inslaget om den grekiska baksmällan efter EM-guldet var intressant.

Ändå kan jag inte låta bli att reta mig på den falska marknadsföringen då det inte fanns en fotbollsnyhet värd namnet i programmet.

Viasat behöver kanske någon som ser över alla deras trailers för övrigt. När de försöker locka oss att se sändningarna från franska ligan i fotboll, är ”Rennes svenska duo Isaksson och Källström” ett av dragplåstrena. Det känns ju lite taskigt mot Erik Edman...

TV4-sporten toppade sina sändningar med att Lutfi Kolgjini dömts till fängelse, en händelse som över huvud taget inte berördes i ”Sportnytt” i SVT.

Båda redaktionerna fick dock smörj av ”Vinnare Plus” i TV4 Plus, där den omstridde travtränaren intervjuades och gav sin version på händelsen.

Ljudet i ”Sportnytt” i SVT var – i alla fall i min parabolburk – totalt osynkat. Smått komiskt att se Björkman slå in matchbollen och höra publikens jubel med ett par sekunders fördröjning.

För övrigt anser jag att ”Liga Europa” i Kanal 5 ska få tillbaka sin gamla sändningstid på måndagar.

Bäst

Sämst

Björn Byström ([email protected])