Englund vill inte ha ett nytt Vitryssland: Då kommer det att blåsa orkanstyrka

SPORTBLADET

TURIN

Vitryssland 2002.

Schweiz 2006.

Nu är Ishockeyförbundet livrädda för ett nytt hockeyfiasko.

- Förlorar vi mot Schweiz kommer det att blåsa orkanstyrka, säger Michael Englund, generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Michael Englund - orolig.

Svensk hockey har haft några arbetsamma år där många rubriker handlat om fiaskon i OS, fiasko i World Cup 2004 och en sexskandal under Sweden Hockey Games. Flera jobbiga händelser för ett hårt prövat Ishockeyförbund.

Nu har händelserna under OS jobbat upp en ny piskande stämning hemma i Sverige.

Tre Kronor har inte spelat bra, 0-5 mot Ryssland och 0-3 mot Slovakien är två resultat som fått tv-tittarna att rasa.

- Svensk hockey berör och det är bra. Men nu har vi satt oss i en speciellt situation eftersom vi förlorat flera matcher i grundspelet och inte bjudit tv-tittarna på några fester. Vanligtvis brukar vi vinna i gruppspelet och sedan förlora när det gäller, säger Michael Englund, generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Otroligt liv

Han vill inte sia om vad en förlust i eftermiddag kan få för konsekvenser för svensk hockey.

Men han tror att det kommer blir ett otroligt liv om Schweiz vinner.

- Om det var lite irriterat hemma i Sverige efter Slovakien-matchen är det inget mot vad som händer om vi förlorar mot Schweiz i kvartsfinalen. Då kommer det att blåsa orkanstyrka, säger Michael Englund.

- Det syntes att Tre Kronor slipade på fem mot fyra-lägen och boxplay. Där var de vassa - men i spel fem mot fem fanns mer att önska, säger Michael Englund.

Tomas Ros