Sportbladet

Inget Beckingham för Totti och Ilary

SPORTBLADET

Kristina Kappelin: Den som hade hoppats på skandaler blev besviken

Francesco Totti har uppfunnit en ny dokusåpa.

Fotbollspelare gifter sig i direktsändning. Men gelkladdigt hår, jackett och pärlgrå hög hatt utmanar han Europas kungahus.

Kan Charles och Camilla, så kan minsann Francesco och Ilary. Hellre romersk folklore än beniga brittiska adelsarslen. Italienska Sky gnuggar händerna. Enligt uppgift betalade TV-bolaget bara 300 000 kronor för ensamrätten och hade skyhöga tittarsiffror. Alla ville titta genom nyckelhålet när Totti gifte sig.

Den som hade hoppats på skandaler, fylleri, näspetning eller sex bland bröllopsgästerna, blev besviken.

Genren är för ny för sådana utsvävningar. Tottis bröllop var snudd på rörande i sin banala vanlighet.

Det mesta såg ut precis som när grannen gifter sig.

Samma runda mostrar och fastrar i gräsliga klänningar som med gungande ändalykter långsamt stolpar in i kyrkan. Samma armé av brokiga barn- och sittvagnar utanför. Samma trötta småbarnsmammor med nerspydd finklänning och samma apatiskt rökande unga fäder som ser ut att undra vem som någonsin lyckades släpa dem fram till altaret och varför.

Inga kända ansikten så långt ögat nådde. Bland de ytterligt få inbjudna kändisarna märktes Antonio Cassano.

Kom för sent till kyrkan

”Er Pupone” såg väldigt nöjd ut när han till slut uppenbarade sig. Ilary kom för sent, men det hör ju till. I kyrkan blev hon så varm att hon fläktade sig frenetiskt med gudtjänstprogrammet.

Det sköna med Totti och Blasi är att de inte försöker vara något de inte är. Inget Beckingham Palace här inte. Festen hölls visserligen i ett slott och bröllopssviten var riggad med guldornament och himmelsäng. Men brudparet tyckte det var för mycket krusiduller och åkte hem till sin villa i Casal Palocco. Nu är de på bröllopsresa på Bermudas och ”i paparazzi” har ännu inte hittat dit.

Totti riskerar att komma tillbaka till ett åderlåtet Roma. Juventus köp av Antonio Cassano väntas gå igenom, trots att Juves VD säger att klubben inte har råd. Det hade de inte i fjol heller och då köpte de Zlatan. Kanske försvinner även den unge brassen Mancini upp till Turin. Romanisterna hatar Fabio Capello för att han lämnade dem i sticket och skrev på kontrakt med Juve. Nu har han snart snuvat dem på hela laget också.

Milan ute efter Gilardino

Spekulationerna på spelarmarknaden är i full gång. En av de riktigt heta övergångarna gäller Parmas duktiga anfallare Alberto Gilardino. Milan vill ha honom, men är inte beredda att betala mer än 230 miljoner kronor.

Parma anser att han är värd det dubbla. Det lär dröja innan de hittar ett pris som båda kan tolerera.

Milans VD Adriano Galliani bekräftade i går att Chelsea är ute efter Sheva, men sade att en försäljning inte kommer på tal. Här handlar det om astronomiska siffror. Enligt La Repubblica erbjuder Abramovich Milan 737 miljoner för Shevchenko, som i sin tur får 100 miljoner kronor per säsong. Det är dubbelt så mycket som han tjänar i Milan.

I damfotbollens underbara värld gäller andra priser och ideal. Nu har vår egen Lennart Johansson trampat i klaveret med dunder och brak. Till och med La Gazzetta dello Sport ondgör sig över hans gubbsjuka yttrande om hur många produkter man skulle kunna sälja med bilder av ”svettiga fotbollstjejer, tjejer som spelar i regnet eller som kommer ut från duschen”.

Var har Lennart Johansson hållit hus de senaste 35 åren? Når inte det verkliga livet in i UEFA-huset? Det är tragikomiskt att Sveriges högst uppsatte fotbollspamp tror att man kan göra ett sådant uttalande ostraffat i dag. Det säger en hel del om manschauvinismen i fotbollens maktborg.

VECKANS 5 HETASTE

KALLAST

Kristina Kappelin (sport@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet