Tennis

Miljoner tack, Lars Wilander

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Sofia Arvidsson betalade sin privata välgörare med en skrällvinst i Wimbledon

Vinnarblick Segern mot Tatiana Perebiynis gav mersmak. Sofia Arvidson vill vinna minsts en match till i turneringen. I fjol var hon på väg att sluta, men nu är hon på väg åt precis motsatt håll. Mycket har gjorts möjligt genom pengastöd av företagaren och tennisfantasten Lars Wilander som nu fått tillbaka i den valuta han önskar – Bra tennis.
Vinnarblick Segern mot Tatiana Perebiynis gav mersmak. Sofia Arvidson vill vinna minsts en match till i turneringen. I fjol var hon på väg att sluta, men nu är hon på väg åt precis motsatt håll. Mycket har gjorts möjligt genom pengastöd av företagaren och tennisfantasten Lars Wilander som nu fått tillbaka i den valuta han önskar – Bra tennis.

LONDON

En privatperson i Malmö har satsat miljontals kronor för att hjälpa Sofia Arvidsson till världstoppen.

I går betalade hon tillbaka med en skrällseger i Wimbledon.

– Det är helt otroligt att få en sådan chans. Jag har honom att tacka för mycket, säger 21-åringen.

Sofia Arvidsson pratar om Lars Wilander, en 58-årig affärsman och tennisfantast från Malmö. Han följde matchen mot Tatiana Perebiynis via internet och missade därför den underbara slutscenen.

Det var då tavlan på bana 7 visade 6--3, 7--6 och Sofia Arvidsson med ett stort leende sträckte armarna mot himlen. Hon hade gjort det igen, kvalat in till en Grand Slam-turnering och sedan vunnit den första omgången.

En omgång till

– Jag ville visa att det inte var någon engångsföreteelse. Nu vill jag nå minst en omgång till. Tävlingen är inte slut än, säger Sofia Arvidsson.

Men segern satt långt inne mot den högre rankade ukrainskan. I andra set tappade svenskan 3--1 till 3--5 och i det följande tiebreaket låg hon under med 1-5. Då vann Sofia Arvidsson sex bollar i följd och markerade, både för Perebiynis och tennisvärlden, att det på touren finns en blågul uppstickare som aldrig ska räknas bort.

–- Paris var speciellt eftersom det var min första seger i en Grand Slam-turnering, men det här är lika bra. Wimbledon är Wimbledon... Det känns jättekul, säger 140-rankade Sofia Arvidsson, som ställs mot Antonella Serra Zanetti i nästa omgång.

Självförtroende

Hon bubblar av självförtroende när hon nyduschad möter pressen efter matchen. Ingen kan tro att den här tjejen var på väg att sluta med tennisen i fjol, men så var det. Hon hade slutat tro på sig själv, och funderade på att börja studera i stället.

Lars Wilander har dock aldrig tvivlat på Sofia Arvidssons kapacitet. Han trodde på svenskan redan första gången han såg henne, när hon som 15-årig slog hans dotter Cecilia i en turnering i Eslöv.

Resekostnader

- Det var då han kom fram och frågade om han fick hjälpa till. Han såg att jag hade talang, minns Sofia.

- Utan honom vet jag inte om jag hade kunnat resa så mycket som jag har gjort. Han har stöttat mig sedan jag var 15 år och har aldrig lagt sig i. Han har gett ett stort stöd och det är jag tacksam för. Det är inte många som får en sådan chans.

När SOK och tennisförbundet dragit in på stödet har Wilander, som även har sponsrat Andreas Vinciguerra, stått för resekostnader och alla andra utgifter. Det sker dels privat, dels genom hans två företag. Dessutom har hans son, Christian Wilander, fungerat som Sofias tränare.

Varför gör du det här?

- Det är alltid pengar som fattas och för att lyckas måste de få hjälp. Jag sitter i styrelsen för tennisförbundet och har ett genuint tennisintresse. Det ligger till grund för det här, säger Lars Wilander.

Vad vill du ha tillbaka?

- Bra tennis och det hon sa, att hon är tacksam. Det var roligt att hon vann. Det här bygger inte på att vi ska få tillbaka pengarna. För att vi ska få det måste hon ligga på topp 10 i minst två år, säger Lars Wilander.

Vem vet, en dag kanske hon är där.

Det är åtminstone hennes uttalade mål, och hon tog ett steg i rätt riktning i går.

- Ja, men det är väldigt långsiktigt. Första delmålet är topp 100. Sedan vill jag fortsätta gå neråt. Drömmen är topp 10, säger Sofia Arvidsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis