Golf

”Det kan inte bli tuffare...”

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Annika i stor intervju i natt om sin största utmaning någonsin

AVSLAPPNAD Segermaskinen Annika Sörenstam uppträder lika coolt som vanligt, men erkänner samtidigt att årets US Open och en eventuell Grand Slam är hennes tuffaste utmaning hittills i karriären.
AVSLAPPNAD Segermaskinen Annika Sörenstam uppträder lika coolt som vanligt, men erkänner samtidigt att årets US Open och en eventuell Grand Slam är hennes tuffaste utmaning hittills i karriären.

DENVER

I natt inleder världsettan jakten på årets största titel.

Och en seger i US Open betyder fortsatta drömmar om en historisk Grand Slam.

– Det här är definitivt minst största utmaning någonsin, säger Annika Sörenstam till Sportbladet.

Ögonen är pigga och Annika Sörenstam ser nästan ut som hon har vunnit stort på lotteri. Men lyckan inombords beror på något helt annat. Världsettan står inför sitt livs största utmaning och målet är att uppnå något ingen annan professionell golfare någonsin lyckats med.

Seger i samtliga fyra majors, En Grand Slam.

Hon har två. US Open kan bli nummer tre.

Seger i British Open, om en månad, skulle fullborda det som även kallats en ”Sörenslam”.

Det är de möjligheterna som får Annika Sörenstam att le – och må bra inombords.

– Jag försöker att inte tänka på det för mycket och försöker bara ta det som en vanlig vecka. Men jag kan ju inte förneka att jag tänker på det, säger hon.

Storfavoriten redo

Solen slösar över Cherry Hills CC, en golfbana världsettan bara sett i vinterkostym, täckt av ett par decimeter snö.

Men efter några dagars träning på hög höjd vid hemmet i Lake Tahoe, och två inspelningsvarv på plats i Denver, är storfavoriten från Sverige redo.

Att vinna svårspelade US Open på beställning, för att lyckas med en Grand Slam...är det din svåraste utmaning i karriären?

– Ja, det här är definitivt minst största utmaning någonsin. Jag menar, det kan inte bli tuffare än så här.

– Men jag har själv satt mig i den här situationen och ser fram mot det.

Kan du förklara var suget efter så stora utmaningar kommer från?

– Var suget kommer från? Jag vet inte. Men jag känner ju nu att eftersom jag vunnit så många tävlingar vill jag ju pröva något nytt och försöka vinna de fyra mest speciella tävlingarna under samma år.

– Jag strävar ju efter den där riktiga känslan när det verkligen pirrar och jag känner trycket utifrån och allt sånt, det är ju det jag söker.

”Har vuxit fram”

Minns du ögonblicket efter segern i British Open (2003), då du hade segrar i alla majors i karriären, och insåg att det skulle bli ett mål att göra det under en säsong?

– Det var nog ingen speciell dag, det här har vuxit fram. Jag hade ju vunnit alla fyra och det är ju ungefär som jag brukar säga om 54-rundan, kan man göra birdies på alla hål på en bana efter 20 varv så borde det gå att göra det under ett varv. Det är samma här, det borde gå att vinna all fyra under samma år.

– Men det svåraste är att man måste spela bra både på våren, sommaren och hösten...

Men du minns inte kvällen då du bestämde dig för att försöka?

– Nej, det var ingen speciell kväll, men när jag tänkte mer och mer på det kände jag att ”gud, det här vore ju jättecoolt, om jag kunde göra det här”.

Harmonisk

– Sen har jag ju blivit kaxigare med mina utmaningar, jag är inte rädd för att sätta mål och våga. Det har blivit viktigt för mig.

– Jag vet ju att jag kan det här, det gäller ju bara att hålla nerverna i styr..

Du verkar harmonisk och lugn, både på och utanför golfbanan. Du mår bra nu (efter skilsmässan)?

– Jag mår bättre och bättre. Jag försöker koncentrera mig på golfen och inte tänka på så mycket andra saker. Sen har jag ju några kompisar med mig den här veckan och vi har himla roligt och skrattar mycket och sånt gör att jag kan slappna av.

– Jag känner ju att jag kanske inte är hundra procent där än, men det känns ju bättre än för kanske några månader sen och framför allt förra året.

Säger Annika Sörenstam och ler.

När hon promenerar iväg i solskenet skiner det själförtroende om henne.

I natt slår hon ut i sitt livs viktigaste turnering.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

ANNIKA OM BANAN

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf