Svensk sensation i beachvolleyboll

SPORTBLADET

Dahl och Gunnarsson besegrade världstreorna

Foto: Framgångsrik trio. Anders kristiansson (i mitten) tog över som tränare för paret Simon Dahl och Steve Gunnarsson för tre veckor sedan. Framgångarna har inte uteblivit, i dag besegrade det svenska beachvolleyparet världstreorna från Brasilien.

För tre veckor sedan klev Anders Kristiansson in som tränare för det svenska beachvolleybollparet Simon Dahl och Steve Gunnarsson.

Resultatet har inte låtit vänta på sig.

I dag besegrade det svenska paret världstreorna Benjamin/Harley vid Wourl Tour-tävlingen i Kroatioen.

– Det är helt otroligt, vi spelar vårt absolut bästa spel just nu, jublar Simon Dahl.

När paret anlitade den före detta förbundskaptenen för svensk volleyboll Anders Kristiansson som tränare fanns förstås en långsiktig tanke på succé.

Att den skulle komma så här plötsligt hade man inte väntat sig.

Redan förra veckan nådde det svenska paret en framgång när man gick till final i en internationell tävling i Tjeckien.

I dag lyckades man slå tillbaka världsparet från Brasilien efter en tuff tresetare. Svenskarna vann första set med 21–18, förlorade det andra med 15–21, men kunde komma tillbaka och vinna det avgörande setet med 15–12.

Till eftermiddagens match mot det amerikanska paret Rogers/Dalhausser lyckades dock inte svenskarna riktigt orka ladda om. Svenskarna föll då i två raka set, 11–21, 15–21.

Men helt klart är att det svenska paret satt svensk beachvolleyboll på världskartan med Anders Kristiansson som mannen vid rodret.

Svenskarna slutar som sämst på 17:e plats. Chansen till ytterligare framgångar i turneringen finn kvar tack vare återkvalet. I morgon förmiddag möter svenskarna det portugisiska paret Maia/Brenha där det handlar om att vinna eller försvinna.

Sportbladet.se