Sportbladet

Pelé i tårar efter att sonen gripits av polis

SPORTBLADET

”Edinho” misstänks för knarkhandel och kidnappning

Nedstämd. Fotbollslegendaren Pelé var mycket nedstämd under en presskonferens i Sao Paulo i dag. Inför tv-kameror berättade han om känslorna över att sonen Edinho gripits misstänkt för kidnappning och knarkhandel.
Nedstämd. Fotbollslegendaren Pelé var mycket nedstämd under en presskonferens i Sao Paulo i dag. Inför tv-kameror berättade han om känslorna över att sonen Edinho gripits misstänkt för kidnappning och knarkhandel.

Fotbollslegendaren Pelés son misstänks för att ingå i ett kriminellt gäng som ägnat sig åt knarkhandel och kidnappning.

Fälls ”Edinho” riskerar han upp till 15 år i fängelse.

– Som för alla pappor är det sorgligt att se sin son hamna i sådana här gäng, sa en tårögd Pelé vid en hårdbevakad presskonferens i dag.

35-årige Edson Cholbi Nascimento, med smeknamnet Edinho, var en av 50 gruppmedlemmar som greps i en polisrazzia i kuststaden Santos, cirka 70 kilometer sydväst om Sao Paulo i måndags.

Gänget misstänks ha kopplingar till andra kriminella grupperingen som opererar i Sao Paulo och Rio de Janeiro, och polisen tror att fraktionen bland annat ligger bakom kidnappningen av fotbollsstjärnan Robinhos mamma Marina Souza förra året.

I ett mycket uppmärksammat fall frigavs Souza efter att nästan 1,5 miljoner kronor betalats ut i lösensumma.

Edinho anklagas officiellt för samröre med knarklangare och riskerar upp till 15 års fängelse vid en fällande dom. I ett pressmeddelande som distribuerats berättar Pelés son att han själv av nyfikenhet börjat använda droger 1999, samma år som han lämnade en relativt undanskymd tillvaro som andremålvakt i proffsklubben Santos.

– De som känner Edinho och som har levt tillsammans med honom har svårt att tro att något sånt här skulle kunna hända. Olyckligtvis så arbetade jag kanske för mycket och la inte märke till det, berättade en gråtande Pelé under en presskonferens vid narkotikaroteln i Sao Paulo.

– Jag har alltid kämpat hårt mot droger och jag märkte det inte ens i mitt eget hus.

Edinho fälldes 1999 för att ha kört ihjäl en motorcyklist i samband med ett illegalt så kallat street race, och dömdes till ett sexårigt fängelsestraff på öppen anstalt.

Edinhos advokater kommer nu att kämpa för att få brottsrubriceringen ändrat till att endast gälla nyttjande av narkotika.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet