Fredricson: ”Fantastiskt att ha det stödet. Känner det när man rider”

SPORTBLADET

Peder Fredricson, 45, försvarade vinsten från i fjol.

Stjärnryttaren tog hem Jerringpriset – och tackade för stödet.

– Det känns fantastiskt att ha det stödet, det känner man faktiskt när man rider. Jag kände absolut det under EM i Göteborg. Det här priset visar ju det också.

Det blev guld och silver för Peder Fredricson i EM i Göteborg i fjol. Det gjorde att han blev nominerad till ”Årets manliga idrottare” och var en av förhandsfavoriterna till Jerringpriset.

Väl där ställdes han mot simstjärnan Sarah Sjöström – som var lysande under 2017 med vinst i den totala världscupen, tre VM-guld och tre EM-guld.

Äpplen och apelsiner

Och det blev, precis som
i fjol, ryttaren som tog hem Radiosportens Jerringpris. Han fick återigen ta emot en skål på scenen
i Globen.

– Jag har ju apelsiner i den andra, så det får bli äpplen i den här, säger han till Sportbladet.

Hur kändes det när de ropade upp ditt namn igen?

– Om jag ska vara ärlig blev jag faktiskt förvånad en gång till. Man kan aldrig förbereda sig eller förvänta sig ett sådant här pris.

Fredricson fick 38 procent av rösterna, Sarah Sjöström 30 procent. Tove Alexandersson, orientering/skidorientering, kom trea med 16 procent.

– Jag tror att det har varit väldigt lugnt från Ridsportförbundet. Jag tror att mitt förbund är det som har pushat minst, om jag ska vara ärlig. Jag har inte sett så mycket av det, det har inte skrivits så mycket om det i år – så jag trodde inte jag skulle få priset om jag ska vara ärlig, säger Peder Fredricson.

Hur känns det att veta att du har stödet i rygget?

– Det känns fantastiskt att ha det stödet, det känner man faktiskt när man rider. Jag kände absolut det under EM i Göteborg. Det här priset visar ju det också.

Foto: BILDBYRÅN

Vill inte tala röstkupp

När Peder Fredricson vann i fjol uppstod det diskussioner om röstkupper. Trots att det är folket som röstar fram priset kom det många negativa röster från stora delar av tittarna.

– Jag tänker att Rolf-Göran Bengtsson har vunnit en gång, jag har vunnit en gång förut. Jag tror ingen orkar ta det en gång till, jag hoppas inte det i alla fall. 

– Jag tycker för allas intressen, man kan inte prata om en sak hur länge som helst, säger Fredricson

De har vunnit Jerringpriset fler än en gång 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM