Marcus Hellner hoppar av Tour de Ski

VAL DI FIEMME. Marcus Hellner var besviken efter gårdagens lopp.

Nu hoppar han av Tour de Ski.

Även Sergej Ustiugov avstår sista etappen.

Tidigare under förmiddagen kom beskedet att Jens Burman hoppar av inför sista etappen av Tour de Ski.

”Jens Burman har en lättare känning i halsen. För att ta det säkra före det osäkra väljer han, i samråd med landslagsläkaren, att stå över dagen lopp.”, skriver presschefen Katarina Medveczky i ett pressmeddelande.

Nu kommer nästa avhopp. Marcus Hellner, som låg 13:e i totalen, 3 minuter och 19 sekunder efter ledaren Dario Cologna, väljer att stå över klättringen uppför Alpe Cermis.

”Marcus Hellner har i några dagar känt att luftrören varit påverkade och känner nu av att han kan ha en förkylning på gång. Han väljer därför, i samråd med landslagsläkare och tränare, att avstå dagens lopp som en säkerhetsåtgärd”, skriver Medveczky.

Var osäker

Hellner var besviken efter gårdagens 15 kilometer klassiskt och var redan då tveksam till att åka sista etappen.

– Jag vet inte just nu, jag har just kommit i mål och har haft en tung dag. Det är mindre att slåss om och vi får se, sa han och fortsatte:

– Det gör varken av eller till med ett lopp till. Det är bara att köra, men det är inte lika kul.

Även Sergej Ustiugov, som vann Touren i fjol, hoppar av. Ryssen skadade ryggen efter ett fall i kaosloppet i Oberstdorf och hans chans på pallplatser försvann i gårdagens lopp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.