Vasaloppsvinnaren drabbad av hjärtproblem

1 av 2 | Foto: Ulf Palm/ TT
SPORTBLADET

Jon Kristian Dahl har vunnit Vasaloppet tre gånger.

Men nu kan norrmannens karriär vara i fara efter att han drabbats av hjärtproblem, skriver Expressen.

– Han är bekymrad för han har aldrig upplevt det tidigare, säger Team Kotengs stallchef Bernhard Rönning till tidningen.

Jon Kristian Dahl, 36, var under många år en av Norges starkaste sprintåkare i världscupen med två segrar och 15 pallplatser samt en total tredjeplats i sprintcupen.

Men på äldre dagar har den starke stakaren valt att sadla om mot långlopp – med stora framgångar som följd. Dahl har bland annat vunnit tre av de fyra senaste Vasaloppen och var en av favoriterna även i år.

Den starten hänger dock i luften nu. För Jon Kristian Dahl, som tävlar för Team Koteng, har tvingats ställa in helgens tävling, La Diagonela, i St Moritz på grund av hjärtproblem.

”Försöker vara optimistiska”

– Han har varit hos hjärtspecialister hos Innsbruck. De har inte hittat något allvarlig fel, men de vet inte vad det är än. De avrådde honom från att åka nu i Sankt Moritz, så att inget förvärras, säger Rönning som hoppas att stallets stjärna ska komma tillbaka.

– Vi har inte fått något klart svar kring det, men vi försöker vara optimistiska. Det är en del elitidrottare som har drabbats av hjärtflimmer, Charlotte Kalla har haft det, Martin Johnsrud Sundby har det, säger Rönning.

Så avgörs skidorna i OS 2018 00:16
ARTIKELN HANDLAR OM