Stig Strand klar för Eurosport

SPORTBLADET

Han petades från SVT efter 28 år.

Nu är Stig Strand, 58, klar som alpinexpert hos Eurosport.

– Det blir intressant. Jag är nöjd och glad, säger Strand.

Det var i mitten av oktober som det blev klart att Anja Pärson återvänder till Vinterstudion. Samtidigt fick Stig Strand lämna SVT – efter 28 år.

58-åringen var då kritisk till hur tv-kanalen hade hanterat frågan.

– Jag skulle aldrig drömma om att behandla någon på det här sättet. Otroligt respektlöst, sa Strand.

”Ska göra några tävlingar”

Det tog dock bara några veckor innan experten hade hittat en ny arbetsgivare. Strand är klar som alpinexpert hos Eurosport.

– Det blir intressant. Jag brukar titta på Eurosport emellanåt. Jag är nöjd och glad, säger 58-åringen.

Strands första sändning blir den 30 november vid de alpina tävlingarna från Aspen.

– Jag ska göra några tävlingar, sedan vill de säkert kolla vad jag är för någon innan de vet hur lång tid samarbetet blir. Jag ska göra några tävlingar, hoppas det går bra och blir en fortsättning, säger han.

”Har varit väldigt skönt”

I ett pressmeddelande berättar Eurosport även att förre skidskytten Carl-Johan Bergman är klar som expert.

– Det har varit väldigt skönt med ett break från skidskyttet och kunnat satsa på att vara en bra farsa och make. I somras hade jag min första semester någonsin utan två dagliga träningspass. Det ska bli jättekul att jobba som expert under skidskyttesändningarna. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter, till exempel försöka förklara varför man som tävlande ibland fattar riktigt dåliga beslut, säger Bergman.

Startar ”Vintersöndag”

Eurosport startar ”Vintersöndag” i höst – ett höjdpunktsprogram där man fokuserar på vintersporter, men även till exempel Grand Slam-tennis och Afrikanska mästerskapen.

Karin Frick är programledare och vid första avsnittet den 30 november finns Per Elofsson och Bergman som sällskap i studion.