Mejla

Mats Wennerholm

”Inget lag har dykt djupare än HV”

SPORTBLADET

Wennerholm: Örebro blir livsfarliga i ett slutspel

Den här SHL-säsongen har haft fler krislag än någon annan.

Massor av lag har gjort svårförklarliga djupdykningar och plötsligt radat upp förluster.

Men inget har dykt djupare än HV 71 gör just nu.

Jag undrar om jag någonsin sett HV 71 sämre än mot Örebro i går, men samtidigt är det lätt att bli lurad då de mötte en väldigt bra motståndare.

Men kombinationen ledde till en av smålänningarnas största förnedringar genom tiderna. Enda trösten var att det inte blev tvåsiffrigt.

Nu finns det förklaringar, då HV 71 saknade två av sina tyngsta namn i Erik Christensen och Ted Brithén.

Laget spelade dessutom sin tredje match på fyra dagar och det var uppenbart att det var tomt i tanken.

Jag förstår att tränaren Andreas Johansson har en hel del att tänka på, men han ska ha all heder av att han såg verkligheten som den var i går.

Att Örebro var flera klasser bättre i den här matchen.

Med slutspelet bara några veckor bort är det naturligtvis helt fel tillfälle att få en allvarlig formsvacka, men fortfarande övertygad om att HV 71 har ett tillräckligt bra lag för att vara en utmanare när det hela ska avgöras.

Och de är inte ensamma om att plötsligt tappa allt.

Dif – stora vinnaren

Det drabbade Färjestad i början av säsongen, Frölunda hade en supersvacka och även Luleå och Linköping har varit nere i träsket och vänt.

Det har varit en klar trend den här säsongen och jag tror mycket beror på att spelkvaliteten sjunkit totalt i SHL. Det finns inte tillräckligt många spelare som kan hålla sina lag under arma­rna och skador på toppspelare slår stenhårt mot lagen.

Annars var Djurgården den stora vinnaren den här omgången och det lag som skrällde mest då de slog Frölunda med 4–3 efter straffar.

I Scandinavium dessutom.

Det var väl torsdagskvällens mest givna etta som sprack där.

Djurgården som också varit inne i säsongens värsta svacka och där jag trodde att de skulle dras in i bottenstriden. Men de här två poängen kan rädda stockholmarna från kvalspel, även om faran inte är över än.

Jag ska hylla Örebro också.

De kan vara SHL:s bästa lag just nu. De har en suverän målvakt i Julius Hudacek, stabila backar och ett koppel giftiga forwards. Amerikanen Derek Ryan är SHL:s hetaste spelare och gjorde två nya mål och två assist i går.

Han är bara två poäng bakom Jeff Taffe i poängligan nu och håller hans form i sig tror jag att han toppar den när grundserien är över.

Lehtonen bjöd på show

Nye tjeckiske backen Petr Zamorsky imponerade också stort och kommer bli en viktig pjäs i power play. Han har ett av SHL:s hårdaste skott från blå och pangade in sitt första mål för Örebro mot HV 71.

Dessutom gjorde Mikko Lehtonen kvällens snyggaste mål, då han grundlurade HV-backen David Petrasek och skickade in 8–2 i nättaket.

Lehtonen, som kom till Örebro från Skellefteå, gjorde ytterligare ett mål i matchen.

Nej, jag står fast vid vad jag sagt tidigare.

Örebro blir livsfarliga i ett slutspel.

HV 71:s mardrömsvecka

9 feb:0–5 Frölunda (b)

10 feb:1–4 Frölunda (h)

I går:2–9 Örebro (b)

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Av: 

Mats Wennerholm

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Mats Wennerholm

HV71

Örebro HK