Familjen har mist två barn på två månader

SPORTBLADET

Boxningklanens tragiska år blev än mer tragiskt

1 av 8 | Foto: Bild på åtta "mästare" som skulle medverka i programmet, tagen inifrån flygplanet på väg till Argentina. Alexis Vastine längst till höger på bild.

Alexis Vastine miste livet i helikopterkraschen i Argentina.

För familjen Vastine är 2015 års andra tragedi.

För två månader sedan avled Vastines yngre syster Celie – 21 år gammal – i en bilkrasch.

Foto: Celie Vastine.

Idrottsvärlden har sorg efter att tio personer omkommit i en helikopterolycka i nordvästra Argentina. En av de omkomna var Alexis Vastine, 29, bronsmedaljör i lätt weltervikt vid Peking-OS 2008.

För familjen Vastine var år 2015 redan ett tragiskt år. Den 3 januari miste nämligen Celie Vastine – syster till Alexis – sitt liv efter att ha varit inblandad i en frontalkrock i Touques Calvados. Hon blev 21 år gammal.

”Samma talang”

– Han hade samma talang som sina bröder och systrar. Precis som dem hade hon en teknik och en inställningen som kunnat ta henne till den absoluta toppen, sa franske landslagstränaren Anthony Veniant enligt franska Pure People i januari.

I dag tvingas familjen Vastine – känd för sina boxningsframgångar i Frankrike – konstatera att de mist sitt andra barn på blott två månader.

Pappa Alain var framstående boxare i Frankrike under 1990-talet och var länge rankad tvåa i landet. Tillsammans med sin hustru har han även barnen Cindy, 32, kvartsfinalist vid VM 2001, och Adriani, 30, bronsmedaljör vid EM 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM