Fick hjärtattack – framför Stenson

1 av 4 | Foto: Räddningsinsatsen pågår till höger i bilden, Stenson kommer och går till vänster.
SPORTBLADET

LOUISVILLE. En nagelbitare i världsklass på banan – och jättedramatik vid sidan av.

En åskådare fick hjärtattack i går, inför Henrik Stenson som befann sig på samma hål.

– Hjärtat slutade slå, men de fick tillbaka honom igen, säger ett vittne till Sportbladet.

Det var enorm dramatik både på och strax utanför banan på PGA-mästerskapen i natt. Strax innan Henrik Stenson skulle slå sitt andraslag på det femte hålet, ett par fyra, föll en äldre man ihop livlös innanför repen nära green och paniken spred sig snabbt bland övriga åskådarna och skriken som följde var högljudda och skrämmande:

– Medic! Meeeeediiiic!!!

”Han lever”

Mannen hade fått en hjärtattack och föll då till backen utan puls, men sjukvårdare var snabbt på plats och gav honom intensiv hjärt och lungräddning. Precis samtidigt gick Henrik Stenson förbi på fairway och svensken tittade skärrat på den dramatiska räddningsinsats som utspelade till vänster om honom under promenaden fram till sin boll som låg nära hålet på greenen.

Livräddningsförsöket pågick under säkert 15 minuters tid och den sjuke mannen vaknade till sist till liv.

– Han lever, hördes från publiken.

”Borta en lång stund”

En åskådare i 30-årsåldern, som stod precis den äldre mannen när han föll och som bevittnade hela pådraget, berättar för Sportbladet:

– Han fick en hjärtattack och var borta en lång stund. Död liksom, hjärtat hade slutat slå. Det var otroligt skrämmande, men de fick tillbaka honom igen.

Den sjuke mannen var vid medvetande när han fördes iväg med syrgasmask mot en väntande ambulans för vidare färd mot sjukhus, och Henrik Stenson hade då skakat av sig den värsta chocken och gjort birdie på hålet, en av många på gårdagens första nio hål.

Till slut blev 38-åringen trea i PGA-mästerskapen, två slag bakom vinnaren Rory McIlroy.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf