”Ska visa att jag hör hemma där”

Publicerad:

SPORTBLADET

Gaddefors får chansen i Summer League

Viktor Gaddefors
Foto: Gustav Hugosson
Viktor Gaddefors

Viktor Gaddefors valdes inte i draften – men svensken har fortfarande chans att bli tredje svensk i NBA.

Om en vecka spelar han Summer League med mästarna San Antonio Spurs.

– Jag ska visa att jag ändå hör hemma där, säger 22-åringen.

Jonas Jerebko och Jeffery Taylor har redan satt Sverige på basketkartan när de tog plats i NBA. Viktor Gaddefors väntas bli den tredje.

22-åringen valdes dock inte i torsdagens draft. Men nu är han inbjuden till att spela Summer League med San Antonio Spurs.

– Det är klart man blir lite besviken, men det är inte värsta grejen känner jag. Det finns andra vägar in till NBA. Nu får jag spela Summer League och det hade jag på känn att jag skulle få göra. Det känns skitkul att det blev med Spurs.

”NBA kommer alltid att finnas där”

Gaddefors, som har ett år kvar på kontraktet med italienska Bologna, befinner sig just nu i Los Angeles och förbereder sig inför Summer League som drar i gång i Las Vegas nästan fredag.

– Det ska bli en jävligt rolig upplevelse. Jag har inte så mycket förväntningar, jag ska bara försöka gå in och spela och hoppas att man får minuter. Jag kan inte förvänta mig att jag ska signa ett kontrakt.

Vad tror du om dina chanser att göra det?

– Det är jättesvårt att säga just nu. NBA kommer alltid att vara där och det är min dröm. Jag vet att jag kanske skulle kunna spela där, om det blir nu eller nästa år vet jag inte. Men jag tror att chansen finns.

”Blir för mycket basket”

Spurs är ute efter en small forward och Gaddefors är en av spelarna som de vill kolla extra på. Summer League gör dock att Gaddefors tvingas tacka nej till sommarens EM-kval med landslaget.

– Om jag skulle spela Summer League så skulle det inte bli landslaget, det visste Vedran (Bosnic). Jag kommer inte vara klar för 24 juli och kommer behöva vila. Det blir för mycket basket om jag ska åka direkt till landslaget och sedan direkt till säsong, säger 22-åringen som ändå trots att Sverige tar sig till EM.

– Vedran kommer kunna få ihop ett bra lag. Lettland blir en tuff match, men det finns fortfarande mycket talang i Sverige och jag tror att Vedran kommer att få ihop det bra.

Du spelas EM nästa säsong?

– Ja, det hoppas jag.

Först ska Gaddefors dock göra sitt bästa för att ta sig till NBA.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN