Behöll hoppet – tack vare doldis

SPORTBLADET

Victor Andersson tvåmålsskytt i seger

Storvreta var tvungna att vinna mot Helsingborg för att hålla liv i slutspelsdrömmen.

Då klev doldisen Victor Andersson fram som matchvinnare.

– Det var skönt eftersom vi hade kniven på strupen, säger centern efter 4-2-segern.

Storvreta, som bara tagit en poäng på fyra matcher, var pressat att vinna mot Helsingborg på hemmaplan i den näst sista omgången av SSL för att hålla liv i slutspelsdrömmen.

Det lyckades man också med, trots att storstjärnor som Alexander Rudd, Henrik Stenberg, Mika Kohonen och Fredrik Holtz sken med sin frånvaro i poängprotokollet.

Oväntat namn tog tog huvudroll

Istället klev doldisen Victor Andersson fram med dubbla mål i vinstmatchen och tredjekedjan, där han spelade med Albin Sjögren och Nicklas Paulsson, svarade för tre av de fyra målen 4-2-segern.

– Vi har inte lirat ihop innan utan bara kört en träning tillsammans. Men vi vill spela samma typ av innebandy så det var inga konstigheter, säger Andersson om succékedjan.

– Jo, man kan väl säga att vi gjorde succé. Vi har försökt bevisa på träning att vi ska ha mer speltid och nu släppte Stefan Forsman (tränare) fram oss och vi fick chansen att visa vad vi kan.

Glödett avgörande

Tredjekedjans leverans gav alltså tre poäng, men laget är fortfarande utanför slutspelsplatserna inför sista omgången.

Det skiljer bara en poäng upp till slutspel, men det räcker inte att vinna sista matchen utan man måste lita till andra resultat.

– Jag har inte orkat grotta ner mig i tabelläget utan tänker bara på att vi ska vinna matchen som är kvar. Vi har det inte i egna händer men vi får göra vårt och hoppas att det räcker, säger Victor Andersson.

Sista omgången blir glödhet: Storvreta spelar borta mot serietvåan Falun, två lag som möttes i SM-final ifjol, och som det finns en irritation mellan sedan Storvreta värvat Alexander Rudd från Falun mitt under säsongen ifjol.

– Vi har lite mer att spela för än dem, förhoppningsvis ger det oss lite fördel. Vi måste vara mer desperata, säger Andersson.

– Men det är skönt att fortfarande ha chansen. Det hade varit för jävligt att åka upp dit utan något att spela om.

Vilken skräll om ni missar slutspel?

– Folk har sagt att om vi missar slutspel så är det ett fiasko, men det har vi inte gjort än. Vi får summera när det är klart. Jag vill inte lägga någon energi på att utvärdera säsongen ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy