Otillåtna Kina-puffar i bandy-VM

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

Arrangören stoppade rökande spelare

Det är sällsynt med rökare i krysset under B-VM i bandy.

Hans Elis Johansson har sett betydligt fler i Kinas dusch och omklädningsrum.

– Arrangören hotade med att tillkalla polis, så nu får vi köra uppvärmning på annat sätt, säger lagets svenske förbundskapten till TV4.

Hans Elis Johansson
Foto: TT
Hans Elis Johansson

Kina besegrade Per Fosshaugs Somalia med 8-1 i B-VM i Chabarovsk och Farsta-killen Johan Chang svarade för tre av målen.

Det var Kinas första seger i ett bandy-VM, men det är inte det enda som gör matchen minnesvärd.

Rökte i duschen före match

Hans Elis Johansson kommer aldrig glömma hur medlemmar ur arrangörsstaben före avslag stegade in i Kinas omklädningsrum på Erofey Arena.

Där brukar cigarettröken ligga tät, och så var det även inför nattens match.

– Vi har ett gäng lite äldre, före detta hockeyspelare och de röker allihop, i omklädningsrummet, duschen och så där. Vi har skrattat och skämtat lite åt det, för så gjorde vi också för 30 år sedan, berättar Hans Elis Johansson, som leder Kinas landslag tillsammans med Jan Sjonemark och Per-Erik Holmström, för TV4.

Hotade med polisen

Det gick så långt att arrangörerna ställde ett ultimatum: Fimpar ni inte själva så kommer lagens långa arm att göra det åt er.

– Arrangörerna kände en vägg när de gick in i omklädningsrummet. De hotade med att tillkalla polisen, så nu har vi slutat röka i duschen och omklädningsrummet. Nu får vi köra uppvärmning på annat sätt, säger Hans Elis Johansson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN