Brännskadad av överhettat F1-säte

Foto: AFP
McLaren Mercedes-föraren Kevin Magnussen under Singapores GP.
SPORTBLADET

Danske Formel 1-föraren Kevin Magnussen tog poäng då han körde i mål på en tiondeplats i Singapores GP.

Men ett överhettat bilsäte gjorde att han fick uppsöka läkarvård efter loppet.

– Den tuffaste poäng jag någonsin förtjänat, säger Magnussen.

Kevin Magnussen som kör för McLaren-stallet fick en minst sagt tuff resa under söndagens GP i Singapore. Mitt under loppet blev danskens säte överhettat. Magnussen sträckte armarna i vädret i ett försök att få in luft för att kyla ned ryggen och dämpa smärtan. Även dricksvattnet i fordonet hettades upp så pass mycket att Magnussen brände sig då han drack.

– Jag har aldrig varit med om något liknande inom racing. Det var varmt och riktigt tufft, jag kunde inte dricka vattnet och sätet var väldigt hett. Det var den tuffaste poäng jag någonsin förtjänat, säger Magnussen till BBC.

Efter loppet fick Magnussen hjälp med att kyla ned ryggen av stallets läkare. Våta handdukar trycktes mot danskens kropp för att förhindra brännskador efter den tuffa färden.

Hyllas för sin insats

Med tiondeplatsen lyckades Magnussen knipa en poäng, men han var tagen efter loppet.

– Jag lider fortfarande av vätskebrist, jag förlorade mycket vatten, sade Magnussen efter loppet.

McLaren chefen Eric Boullier hyllade Magnussen och var imponerad av förarens vilja och inställning. De vet ännu inte vad som orsakade överhettningen som inte drabbade Magnussens stallkamrat Jenson Button.

21-årige Magnussen gör sin första säsong i Formel 1 och gårdens incident kommer inte att påverka hans medverkan i nästa race som går i Japan om två veckor.

Mercedes Lewis Hamilton vann gårdagens lopp och tog därmed över VM-ledningen från stallkamraten Nico Rosberg som tvingades bryta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1