Wallin tog hem EU-titeln i tungvikt – efter rivalmötet

avSimon Norberg

SPORTBLADET

Det beskrevs som den största tungviktsmatchen mellan två svenskar herrar, i Sverige, sedan Paulo Roberto mötte Armand Kranjc 2001.

Då gick Otto Wallin ut och besegrade Adrian Granat.

– Min intelligens blev avgörande, säger Wallin efter att ha tagit hem EU-titeln i tungvikt.

Sveriges tveklöst två bästa tungviktare gjorde upp om EU-titeln i Sundsvall.

Det blev ett rafflande sjöslag över 12 ronder, men när domarna överlagt sina poäng stod 27-årige Otto Wallin som segrare mot den ett år yngre Adrian ”Gäddan” Granat.

– Min intelligens blev avgörande. Adrian var tuff och överraskade mig med sin tuffhet. Han gjorde en bra match och ska ha all respekt att han kom hit till Sundsvall och tog den här matchen, säger segraren till Viasat.

Påhejad av hemmapubliken

Sundsvallsonen öppnade klart bäst medan Granat hade svårt att hävda sig, och så fortsatte det egentligen fram till den tionde ronden innan han till slut vaknade till och avslutade bra.

Men när allt var klart lyfte domaren Wallins arm i luften till hemmapublikens förtjusning.

– Jag kände att det verkligen var kul att boxas här med allt folk som hejade på. Jag uppskattar det verkligen. Nu ska jag ha lite kul med mina kompisar först och främst.

Segern innebär att Otto Wallin nu är obesegrad i 20 raka proffsmatcher och fajten mot Granat målades upp som den största tungviktsmatchen mellan två svenskar herrar, i Sverige, sedan Paulo Roberto mötte Armand Kranjc 2001.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM