Ovisshet kring Blåvitts Mix Diskerud: Kan vara sista matchen

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Matchvinnare för IFK Göteborg mot Dalkurd.

Men ovissheten kring Mix Diskerud och Gustav Engvalls framtid är också orosmoln.

Mittfältaren vet inte om söndagens match är hans sista i IFK-tröjan.

– Jag ska i alla fall spela AIK-matchen, men så mycket mer vet jag inte, säger Mix Diskerud.

Det var en stor lättnad som spred sig i spelargången på Gamla Ullevi efter 1-0 mot Dalkurd. IFK-spelare som log brett, gjorde high five med styrelseledamöter och allmänt njöt.

Den sista delen av matchen smög andra känslor på IFK-spelarna, som slog vakt om segern snarare än att förvalta den.

– Istället för att spela matchen blev vi rädda om segern. Men det var väldigt viktigt att vinna den här matchen, ni ser vilket viktigt schema vi har de närmaste matcherna, säger lagkapten Sebastian Eriksson.

Bakom segern låg främst två spelare: Mix Diskerud och Gustav Engvall. Diskerud drev upp på ett hav av ytor och lockade på sig de Dalkurd-försvarare i slutet av första halvlek i en omställning innan han frispelade Gustav Engvall som avgjorde matchen.

”Han är skyldig mig en bärs nu”

– I dag hade jag unika möjligheter för att bestämma vem som skulle vara matchvinnare. Jag hade Tobias Hysén och Salomonsson till höger. Och Engvall och Sakor till vänster. Jag tänkte att Engvall kan få den, han har inte gjort sitt första mål ännu. Han är skyldig mig en bärs nu.., säger Mix Diskerud med ett skratt.

– En jäkla fin assist, svarar Engvall.

De båda spelarna är viktiga för IFK Göteborg.

Men de är inte för evigt.

Mix Diskerud, på lån från brittiska ligavinnaren Manchester City, kan göra sin sista match redan på söndag. Men han kan också stanna längre.

Blir AIK-mötet din sista match?

– Jag vet inte. Det är inte jag som bestämmer så mycket. Jag har sagt att jag trivs och gärna fortsätter. Ibland vet jag vad som sker i diskussionerna, andra gånger vet jag ingenting. Nu vet jag inte så mycket. Jag hoppas att det löser sig, säger Mix Diskerud.

”Mix måste vara världens mest hemlighetsfulla man”

Sportchefen Mats Gren vet säkert mer, men meddelar via sms till Sportbladet att han inte kan kommunicera något i frågan just nu.

Fritt för tolkning alltså.

Gällande Gustav Engvall så blir han i alla fall kvar fram till sommaren. Lånet från Bristol innebär att anfallaren stannar fram till VM-uppehållet minst, men lånet kan förlängas till sista juli.

Emil Salomonsson om situationen:

– I ärlighetens namn måste Mix vara världens mest hemlighetsfulla man. Handen på hjärtat har jag ingen aning om vad som händer med honom. Gustav vet vi kan försvinna i sommar, säger han.

Vad skulle det innebära om båda försvann?

– Gustav gick in och avgjorde i dag, Mix har spelat alla matcher. Han gjorde poäng i dag och är en fantastisk spelare. Jag hade gärna sett att Mix stannade hela säsongen. Och Gustav, alla vet vad jag känner för honom. Han behöver trygghet och stabilitet och jag hade gärna sett att han fortsatte här.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM