Öppnar för att gå till Sveriges rival

Bekräftar samtal med Norges chef

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Stina Nilssons tränare, Ole Morten Iversen, lämnar det svenska landslaget.

Nu öppnar han för att träna Norge.

– Om det kommer ett erbjudande kommer jag överväga det, säger han till VG.

Iversen – som har haft huvudansvar för bland andra OS-drottningen Stina Nilsson – meddelade nyligen att han inte tänker förlänga sitt kontrakt med det svenska landslaget.

– Innan påsk gav jag beskedet att det inte är aktuellt för mig att fortsätta. Nu har jag inte fått frågan heller, men om jag hade fått frågan om att fortsätta så hade jag sagt att jag inte var intresserad, sa han enligt TT.

För samtal

Nu uppger norska VG att 58-åringen kan bli aktuell som tränare för det norska damlandslaget med comebackande Therese Johaug i spetsen.

Till VG säger Iversen att han kommer överväga att tacka ja om han får erbjudandet – och för NRK bekräftar han att han för samtal med den norske längdchefen Vidar Löfshus.

– Jag har pratat med Vidar, det har jag gjort, säger Iversen och fortsätter:

– Min inställning är att om jag får en konkret förfrågan, och känner att det är en helhet och ett paket som känns spännande, så ska jag överväga det. I så fall får jag diskutera med familjen.

”Jobbar med det”

Vidar Löfshus skriver i ett sms att det norska förbundet ”jobbar med en omorganisation av tränarstaben”, men vill inte gå in på närmare detaljer än så.

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM