Basketligan dam

Skrällen: Supertalangen klar för Telge

avSimon Norberg

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Klara Lundquist räknas kanske som Sveriges största baskettalang just nu.

Trots anbud från utländska klubbar valde hon i dag att lämna Alvik för seriekonkurrenten Södertälje.

– Jag kände att jag inte var redo att ensam flytta ut i Europa nu, säger hon till LT.

Klara Lundquist är bara 18 år men är redan ett välkänt namn i basket-Sverige.

Supertalangen var bara 15 år när hon debuterade i basketligan för Alvik och har sedan dess snittat över tio poäng per match

Tog nyligen studenten

Numera är guarden, som tog studenten i dagarna, även bofast i landslaget.

Men när Klara Lundquist nu lämnar Alvik efter fyra säsonger är det för seriekonkurrenten Södertälje, något klubben offentliggjorde på Twitter under torsdagen.

– Det känns jätteroligt att få testa något nytt och att komma till en klubb som har många olika resurser för att jag ska kunna utvecklas som spelare. Det ska bli kul och motiverande att träna med spelare som har samma mål som jag och som är i samma skede i sina karriärer, säger hon till LT.

Valde bort Europa-äventyret

Redan i fjol jagades 18-åringen av de femfaldiga svenska mästarna Luleå och under våren har Lundquist även haft anbud från utlandet, något hon bekräftar för tidningen.

– Jag har tänkt på det här väldigt länge, om jag skulle ta steget utomlands nu eller inte. Men jag kände att jag inte var redo att ensam flytta ut i Europa nu. Då var det här en bra bit på vägen: att få byta miljö och kunna träna och leva som ett proffs, säger hon.

Klara Lundquist är Telges tredje värvning efter Ellen Åström och Mikaela Gustafsson. Storstjärnan Taylor Wurtz har lämnat.

ARTIKELN HANDLAR OM