Medaljdamerna sjuka

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Haag missar stafetten

Här är skräckbeskedet inför längdstafetten.

Anna Haag är sjuk och missar den definitivt – och Charlotte Kalla och Magdalena Pajala har också flyttats från svenskhuset i OS-byn.

Anna Haag.
Foto: BILDBYRÅN
Anna Haag.

Emil Jönsson tvingades avstå gårdagens sprintstafett på grund av hans sjukdom.

Nu är även hans sambo Anna Haag sjuk och missar definitivt torsdagens längdstafett. Risken är stor att även Charlotte Kalla, som har ett guld och ett silver i OS, också missar stafetten, liksom Magdalena Pajala.

Inte räknat bort Kalla

De två sistnämnde är dock inte helt borta från diskussionen.

– Jag har inte räknat bort dem ännu. Men går det här ytterligare i fel riktning så är det kört, säger förbundskaptenen Joakim Abrahamsson, men fortsätter:

– Min känsla är dock att det inte är så allvarligt.

Även damernas förbundskapten Magnus Ingesson är optimistisk:

– Jag tror att vi får ihop ett lag, säger han.

Risken finns dock att det inte blir någon stafett. Om varken Haag, Kalla eller Pajala blir frisk har Sverige bara tre åkare kvar, Anna Olsson, Britta Johansson Norgren och Ida Ingemarsdotter.

– Ja, det är klart att Anna är orolig för att det inte ska bli en stafett, säger Olssons man Johan Olsson.

– Men hon är frisk i alla fall.

Flyttats till Whistler

Både Kalla och Haag, samt Magdalena Pajala, har flyttats från svenskhuset i OS-byn till ett hus i Whistler en mil ifrån OS-byn.

Det var efter nattens prisutdelning för sprintstafetten som sjukdomen slog till. Anna Haag kände sig tjock i halsen och hade lätt feber och huvudvärk när hon vaknade i dag. Kalla och Magdalena Pajala var täppta i näsan.

– De har alla fått antibiotika och avsvällande medicin, säger läkaren Klas Östberg till TT, och säger att det är väldigt ovanligt att åkare får antibiotika.

– Men nu är situationen extrem. Vi hinner inte vänta på odlingsresultat om de ska tävla snart. Därför har vi satt in antibiotika nu.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN