Annas lista

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Hade tävlingsledningen haft mer tid hade de diskat Michael Schumacher i Ungerns GP.

1) Christian Horner

Är stallchef för Red Bull och alla, då menar jag ALLA, inom F1 pratar just nu om deras framvinge. Är det bara ytterdelen som rör sig nedåt vid höga hastigheter, är det hela underredet eller vad är anledningen till att deras front ligger närmare banan än vad det gör hos de andra stallen?

Klarar den ett nytt, tuffare test?

2) Jari-Matti Latvala

25-åringen blev den yngste föraren någonsin som vunnit Jyväskylärallyt och nu hyllas han av flera finländska rallylegendarer.

Stort.

3) Mark Webber

Seger i Ungern och ledningen i F1-mästerskapet. När nu serien går in på sitt sommarlov så är det enormt jämnt, det skiljer 20 poäng mellan de fem första förarna i VM. Snacka om att vi har en spännande höst framför oss - för en seger ger ju numera 25 poäng.

4) Antonio Cairoli

Är på väg att skriva historia, tog sin 34:e seger i MX i på Lommel och är nu bara två segrar i från Roger De Costers rekord, tre i från Torsten Hallman och fem i från Eric Geboers - och de är några av sportens största. Självklart har han en bit kvar till Stefan Everts. I helgen kör VM-ledaren och de andra i Loket.•Motors TV söndag kl 13.00 och 16.00.

5) Mattias Ekström

DTM är tillbaka efter sommarlovet och svensken är bäste Audiförare på tredjeplats. De kör på Nürburgring i helgen och målet är att ta sig om Mercedes som leder mästerskapet. Ekström har elva poäng upp till Bruno Spengler.

•Canal + söndag kl 13.45

6) Michael Jernberg

Kan han eller Kenneth Hansen hota Sverre Isachsen i helgens tävling? Svenskarna är tvåa och trea bakom norrmannen i rallycross-EM.

•Viasat Motor, måndag kl 22.00

7) FIA

Ska testa framvingarna hos F1-teamen igen. Konkurrenterna har klagat på testet som gjorts eftersom de anser att Red Bull och Ferrari har hittat något kryphål. Därför blir det ännu tuffare tester på Spa.

8) Randy de Puniet

Säger sig vara redo för MotoGP-comeback i Brno. Han bröt både skenben och vadben på Sachsenring i juli, men hoppas på att få köra nästa helg. Tävlingsläkaren tar beskedet på torsdag.

9) Ross Brawn

Medger att Mercedes har problem med däcken. Nu kommer ytterligare en uppdatering av bilen till racet i Singapore, sedan är det full fokus på 2011.

10) Nelson Piquet Jr

Är näste före detta F1-förare som ska köra Nationwide i Watkins Glen, Jacques Villeneuve är redan klar.

Motorstopp

Michael Schumacher

Har fått enormt mycket kritik för stängningen av Rubens Barrichello i Ungern. Och det ska han ha. Den var allt annat än vacker.

- Att se en förare medvetet göra så var chockerande, säger Jackie Stewart

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM