VM-stjärnans nya kontrakt

Gianluigi Buffon blir poker-proffs: ”Jag älskar poker”

Gianluigi Buffon blir pokerproffs.

Den italienske stjärnmålvakten har skrivit på ett kontrakt med Pokerstars och blir därmed lagkamrat med bland annat Mats Sundin.

– Jag älskar poker, säger han.

Gigi Buffon, 32, räknas av många som tidernas främste fotbollsmålvakt och tog bland annat VM-guld med sitt Italien 2006. Just nu laddar han som bäst med resten av det italienska landslaget för att kunna göra om bragden i Sydafrika.

”Vill få ut det mesta av livet”

Men Gigi Buffon har intressen vid sidan av fotbollen. Ett av dem är pokern. Och nu har han skrivit på ett proffskontrakt som ger honom chansen att spela professionellt i Pokerstars ”Sportstars-team”.

– Jag vill få ut det mesta av livet. Och även om det här kontraktet innebär många åtaganden så älskar jag poker och att få chansen att spela för världens största pokersajt är både en ära och en utmaning, säger han i ett pressmeddelande.

”Ser fram emot att möta dem”

Gianluigi Buffon blir därmed lagkamrat med en rad idrottsstjärnor, bland andra baseball-stjärnan Orel Hershiser, franska rugby-proffset Sébastien Chabal, förre tennisesset Boris Becker och svenske ishockey-legendaren Mats Sundin.

– Jag ser fram emot att möta dem och alla andra som vill utmana mig, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN