Rallycross-EM tillbaka i Norge nästa säsong

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Lånke utanför Trondheim arrangerar EM-tävling

Foto: ERC24
Kenneth Hansen, Michael Jernberg och Stig-Olov Walfridson får tre nya banor att tampas med i rallycross-EM 2011.

Den preliminära tävlingskalender för nästa års rallycross-EM innehåller tre nyheter. Norge får en EM-tävling tillsammans med Holland och Österrike, medan Ungern, Finland och Tyskland tappar sina.

Ett par veckor efter att årets rallycross-EM är över, kan FIA nu presentera den preliminära tävlingskalendern för nästa säsong. Tävlingsdatumen ska spikas på det internationella bilsportförbundets nästa möte som hålls den 3 november.

Tre arrangörer byts ut

Nyheterna är att Ungern, Finland och Tyskland stryks, i stället väljer man att tävla i Norge, Österrike och Holland. Det är två år sedan rallycrosseliten tävlade i Holland och Österrike höll en tävling 2009.

Norska Lånke Motorsenter är nykomling i EM-sammanhang, banan ligger utanför Trondheim och den norska deltävlingen körs en vecka innan rallycrossfesten i värmländska Höljes.

Hos den svenska arrangörsklubben Finnskoga MK tror man inte att det kommer att bli någon större konkurrens om åskådarna.

– Det är lite skillnad på avstånd mellan Momarken (som tidigare arrangerat EM) och Höljes samt Trondheim och Höljes så jag tror inte att vi konkurrerar om samma publik, säger Finnskogas ordförande Morgan Östlund till vf.se.

Höljes kvar i kalendern

EM-deltävlingen i Höljes är en publikmagnet som de senaste två åren lockat över 25000 besökare, många av dem är norrmän.

– Jag ser bara positivt på att Norge är tillbaka i EM. Så många duktiga förare som det har är det skamligt att det inte haft en tävling de senaste åren, säger Morgan Östlund till vf.se.

Senast rallycross-EM kördes i Norge var 2008 då Momarken arrangerade tävlingen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport