Här knockas Massa av flygande föremål – kraschar sedan otäckt

Av: Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

F1-föraren Felipe Massa fördes med ambulans av banan i Ungern

Massa träffas av en fjäder, kör rakt in i en däcksbarriär och förs senare till sjukhus.
Foto: Viasat
Massa träffas av en fjäder, kör rakt in i en däcksbarriär och förs senare till sjukhus.

De starka TV-bilderna visar hur en stor metallsak, förmodligen en fjäder, träffar F1-stjärnan Felipe Massa i huvudet. Den 28-årige Ferrari-föraren tuppade av – och kraschade sedan otäckt rakt in i däckbarriären.

– Felipe hade en väldig otur, säger teamkollegan Kimi Räikkönen enligt AP.

Kvaltävlingen till Ungerns GP skakades av en otäck och besynnerlig krasch. Vid kurva fyra, banans kanske snabbaste del där förarna kommer upp i 290 km/h, kraschade plötsligt Ferraris brasilianske förare Felipe Massa rakt in i däckbarriären. Många var oförstående – men de efterföljande TV-bilderna visade hur en stor metallsak kom flygande och slog in i Massas huvud med full kraft.

Barrichellos fjäder slog Massa medvetslös

Massa tuppade av för en kort stund och kraschade utan chans brutalt in i skyddsbarriären. Enligt AP återfick Massa medvetandet precis innan han brakade in i väggen. Det visade sig vara en fjäder från landsmannen Ruben Barrichellos bil som hade lossnat och träffat Massa. När Massa fördes in i ambulansen var han dock vaken och vinkade till folk i närheten. En helikopter tog sedan Massa från Hungaroring till ett närliggande sjukhus.

”Han hade ett jack i huvudet”

Ferrari och Formel 1 har bekräftat att Felipe Massa "är okej" men att han inte tävlar något mer i helgen. Innan Massa lämnade Hungaroring hann Barrichello träffa honom.

– Han var väldigt skakad och hade ett jack i huvudet. Han pratade och var vid medvetande, men de måste undersöka jacket, säger Barrichello enligt brasilianska TV-kanalen Globo TV.

Fernando Alonso var snabbast i kvalet och startar i pole position i söndagens race.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN