Golf

Bli medlem här – för 350 000

SPORTBLADET

Alla välkomna i landets exklusivaste golfklubb

BRO. Både kronprinsessan Victoria och Mats Sundin är medlemmar.

Bro Hof Slott Golf Club är Sveriges mäktigaste golfanläggning.

– Det kostar mycket pengar att bli medlem. Men vi är ingen privat klubb, säger ägaren Björn Örås.

Sändningarna i Sveriges Television visar en dröm och vision som blivit verklighet. Sverige har fått en anläggning i världsklass, det är de flesta i golfsverige överens om.

– Bro Hof kommer att bli världsberömt, säger ägaren Björn Örås och syftar främst på hur golfbanan byggts för publiken.

I skuggan av det som tycks bli en lyckad tävling på Europatouren finns en golfklubb som känns mycket exklusiv. Det kostar 350 000 kronor att bli medlem och årsavgiften är hög. Enligt uppgifter till Sportbladet finns runt 250 medlemmar och många av dem är förstås förmögna.

Mats Sundin är medlem

När den 36 hål stora anläggningen invigs iden 28 augusti är det tänkt att singelhandikapparen prins Daniel ska slå första slaget, i sällskap av kronprinsessan Victoria. Både är hedersmedlemmar i Bro Hof Slott GC.

Även förre hockeyspelaren Mats Sundin är medlem. Han gifte sig med sin Josephine på Bro Hof slott, som fungerar som klubbhus. Bland övriga medlemmar finns skåde-spelaren Anders Ekborg och flera välkända namn från näringslivet.

– Det kostar mycket att bli medlem, men det är inte värre än att köpa en sommarstuga eller en båt. Vi har satsat på hög kvalité, men det handlar inte om lyx eller exklusivitet, menar Björn Örås som själv satsat över 400 miljoner kronor av privata pengar.

1 300 kostar greenfee

Det kostar 1 300 kronor i greenfee att spela golf på Bro Hof.

– Alla är välkomna. I klubbhuset finns bara ett enda rum för medlemmar. Resten är öppet för vem som helst att komma och spela golf eller äta en bit mat.

– Men ekonomiskt går vi inte ens runt. Det kostar att ha 50 man som jobbar med banan, istället för tio som kanske är mer normalt. Och vi har en väldigt stor maskinpark. Allt har blivit stort och dyrt.

”Känns fantastiskt’”

Och större ska det bli.

I den närmaste framtiden planeras ett hotell med ungefär 90 rum. Dessutom hoppas Björn Örås kunna sälja upp till 700 tomter för byggande av privata bostäder i anslutning till golfklubben.

– Det känns fantastisk att se den här drömmen bli verklighet, säger han.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Bro Hof Slott Golf Club
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf