Al-Attiyah byter bil

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Går från Ford Fiesta till Skoda Fabia i SWRC

Nasser Al-Attiyah som var tvåa i Dakarrallyt ska köra SWRC-klassen i rally-VM. Al-Attiyah som stod över Svenska rallyt har stått anmäld i en Ford Fiesta S2000, men nu byter han till Skoda.

Foto: Natacha Pisarenko, AP
Nasser Al-Attiyah blev tvåa i Dakarrallyt. Nu stöttar Volkswagen hans rallysatsning och qatariern kör Skoda.

Qatariern Al-Attiyah gör ett sista minuten-byte av bil i rally-VM. Han hade planerat att köra en Ford Fiesta S2000, men har nu valt att i stället köra Skoda.

Bilbyte tack vare Dakarresultat

Det är tack vare andraplatsen i Dakarrallyt, där Al-Attiyah körde en Volkswagen Touareg, som bytet har blivit möjligt. Volkswagen som också äger Skoda, har klivit in för att stötta Al-Attiyahs rallysatsning.

– Vi vill göra Skoda Fabia S2000 till 2010 års bil och vi tror att det bästa sättet att göra det på är att vinna SWRC-klassen i rally-VM. Vi har redan Eyvind Brynildsen som kör för oss, nu får vi Nasser Al-Attiyah, så vi har två duktiga förare som ska kämpa om segern för oss, säger Jack de Keijzer, teamkoordinator för Réne Georges Rally Sport till wrc.com.

Nasser Al-Attiyah kommer att tävla i tre rallyserier under året, förutom SWRC i rally-VM kör han Cross Country-mästerskapet och Mellanösterns rallymästerskap.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally