Mullsjö vann dramatiskt SSL-derby efter förlängning

Foto: Bildbyrån
Rickard Hessmer.
SPORTBLADET

Det svängde rejält mellan Jönköping och Mullsjö i tisdagens SSL-derby.

Till slut vann Mullsjö med 7–6 sedan Gustav Svensson avgjort i förlängning.

– Det är klart det är viktigt. Vi vill vara bäst i regionen och i Sverige, säger Svensson till Jnytt.

Mullsjö och Jönköping möttes i den allra första omgången av årets säsong när det förstnämnda laget vann en målrik match med 9–6.

I kväll ville Smålandslaget Jönköping ha revansch i derbyt mot Mullsjö, som visserligen är beläget i Västergötland men även i Jönköpings län.

Och efter en sämre start och underläge 1–3 vände Jönköping till 4–3 med tre snabba mål i den andra perioden. Matchen fortsatte sedan att svänga till både Mullsjös och Jönköpings favör innan bortalagets Kasper Hedlund kvitterade till 6–6 med tio minuter kvar av matchen.

Vill inte kalla sig hjälte

I förlängningen blev Gustav Svensson stor matchhjälte för Mullsjö när han efter 2.53 satte 7–6 och ordnade extrapoängen.

– Det är klart att det är viktigt. Vi vill vara bäst i regionen och i Sverige, och mot JIK är det extra viktigt att vinna. Vi borde ha avgjort tidigare, men vi har trots allt inte förlorat mot JIK sedan jag kom till klubben, säger Svensson till Jnytt.

Svensson blev tvåmålsskytt och har nu gjort nio mål på 14 matcher den här säsongen. Men någon hjälte vill han inte kalla sig.

– Nej. Jag gjorde en halvbra match förutom målen, men någon ska avgöra och det kunde ha varit någon annan, säger han.