Robert Karlsson i toppstriden

SPORTBLADET

Gick in på två under par i PGA-mästerskapen

Foto: Robert Karlsson.

Robert Karlsson är med i toppen av PGA-mästerskapen i golf i Michigan.

Svensken gick första dagen på två under par och delar tredjeplatsen efter ledande Retief Goosen, Sydafrika, och Ben Curtis, USA, när ronden ännu inte är färdigspelad.

– ”Robban” spelar galet bra, säger agenten Johan Elliot till TT.

Karlsson har varit jämn och stabil i de tre tidigare majortävlingarna – idel topp-tio-placeringar – utan att få till den riktiga fullträffen men torsdagens spel bådar gott.

– Jag spelade otroligt bra första nio med bra puttning, greenerna var helt perfekta så när jag fick i ett par bollar försökte jag bara fortsätta i samma spår.

Men det kunde ha börjat bättre. På det första hålet svarade Karlsson för en dubbelbogey.

– Han slog en järnsjua som gick för långt, studsade bakom green, i lutning nedåt, vidare ut på en väg – och bort 40-50 meter, säger Johan Elliot.

”Skrattade bara”

– Men Robert skrattade bara åt det och kom sedan tillbaka och var ruskigt stabil. Jag tror definitivt att han kan hålla hela vägen.

Efter skrattmissen på det första hålet hämtade sig katrineholmaren och gjorde fyra birdies på de kommande fem hålen. Två ytterligare birdies på hål åtta och elva neutraliserades dock av bogeys på 14:e och 15:e.

– Fortfarande återstår tre rundor att spela och man kan vara åtta över par i ett nafs. Jag har börjat bra tidigare men slutat dåligt så det gäller att lära av sina misstag och bara köra på.

”Greenerna en cirkus”

Av övriga svenskar som spelat färdigt de inledande arton hålen är Carl Pettersson och Peter Hanson främst på ett över par.

För Henrik Stenson och Fredrik Jacobson, som gick ut sent på torsdagen, är förhållandena tuffa.

– Det blåser mer nu än under förmiddagen. Sedan har greenerna torkat ur helt och är rena cirkusen, eller tivolit, säger Elliot.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf