Hamilton straffad på nytt

Publicerad:
Uppdaterad:

”Gjorde ett misstag”

Foto: Frank Augstein
Felipe Massa och Lewis Hamilton gör fortfarande upp i toppen.

Söndagens formel 1-tävling i Japan kantades av missar, krockar och tidstillägg.

Fernando Alonso vann medan VM-ledaren Lewis Hamilton fick än en gång lära sig att det gäller att ta för sig lagom mycket.

Hamilton blev utan poäng sedan tävlingsledningen tvingade honom att köra långsamt genom depån eftersom han var för aggressiv i starten i sin McLaren. Den 23-årige britten var därefter inte i närheten av tätstriden och slutade tolva. För en dryg månad sedan drabbades Hamilton av tidstillägg i Belgiens GP, något som då förvandlade segern till en tredjeplats.

Den gången protesterade Hamilton. Det gör han inte efter söndagens strul.

– En sån här dag är det bara att erkänna att man gjorde ett misstag. Det var vad jag gjorde och jag fick betala för det.

Betydligt bättre gick det för Fernando Alonso, stallkamrat med Hamilton under fjolåret. Spanjoren är nu tillbaka i Renault, stallet som han vann VM med 2005 och 2006, och var drygt fem sekunder före den polske BMW-föraren Robert Kubica över mållinjen.

– Det är en härlig känsla att vinna igen och jag har svårt att fatta det. Det här var en viktig seger för laget och mitt team har gjort ett fantastiskt jobb med bilen, sade spanjonren efter sin 21:a F1-seger.

Brasilianen Felipe Massa, tvåa i VM-sammandraget, körde på Hamilton en bit in i loppet och fick samma straff som britten. Men Massa lyckades ändå köra i mål som åtta. Efter loppet blev det en sjundeplats sedan fransmannen Sebastien Bourdais tilldelats ett tidstillägg på 25 sekunder – för att han i sin tur kört på Massa.

Inför de två sista tävlingarna i Kina och i Brasilien är Hamilton etta i sammandraget på 84 poäng, fem före Massa.

(TT-AFP)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport