Sportbladet

OS-hoppet är ute

Av: 

Patrik Thornéus

SPORTBLADET

SOK:s beslut står fast: Veronica Wagner följer inte med till Peking

Får stanna hemma Veronica Wagner kan sluta hoppas. SOK tänker inte ändra sitt beslut och låta henne åka till OS.
Får stanna hemma Veronica Wagner kan sluta hoppas. SOK tänker inte ändra sitt beslut och låta henne åka till OS.

Gymnasten Veronica Wagner kan sluta hoppas på en plats i OS.

Sveriges olympiska kommitté (SOK) backar inte.

– Inga namninsamlingar i världen läker hennes skadade fot. Wagner kommer i n t e att få åka till OS, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg bestämt.

Veronica Wagner är kvalificerad till OS, men SOK valde att stoppa henne från mästerskapet med moti­veringen ”att hon inte var helt skadefri och därför inte kunde göra sig själv rättvisa”. Beslutet har upprört gymnastik-Sverige, eftersom Veronica Wagner så sent som i början på juni gjorde konkurrenskraftiga resultat under SM.

”Kan ställa upp”

– SOK har gjort en fel­bedömning och dessutom lyckats knäcka en ung och framåt tjej. SOK har inte ens bemödad sig att lyssnat på hennes behandlande läkare, som tycker att Veronica visst kan ställa upp i OS. Det är häpnadsväckande, säger Magnus Sundberg, ord­förande ­

i Stockholm Top Gymnastics.

– För Veronicas skull önskar jag att SOK ändrar sig.

”Inte kunnat träna”

Men Veronica Wagner kan sluta hoppas.

SOK vägrar ändra sig.

– Vi har följt Wagner under lång tid och det här är en samlad bedömning vi gjort. Hon har inte kunnat träna för fullt ­sedan förra hösten och då kan man inte heller åka till OS, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg.

Trestegshopparen Christian Olsson är också skadad och har så varit till och från i flera år, varför stoppas inte han från mästerskapet?

– Han har medaljkapacitet och länge varit uttagen till OS. Men givetvis följer vi upp honom också inför mästerskapet. Vi har rutiner med halvskadade aktiva.

Protestlistor

I går kväll hade nästan 2000 personer skrivit på en namninsamling för att få SOK att ändra sig i fallet ­Veronica Wagner. Den ger inte Stefan Lindeberg mycket för.

– Jag kan förstå att folk är besvikna, att aktiva och ledare är besvikna, men vi har följt det regelverk vi har och den samlade bedömningen gör att Wagner inte får någon plats.

Det finns ingen chans att ni ändrar er?

– Nej.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert: