Finländare låter Loeb leda

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag kan inte göra nåt åt deras strategi”

Världsmästaren Sebastien Loeb i sin Citroën, leder VM-rallyt i Turkiet efter den första dagen. Men fransmannen gillar ändå inte läget, sedan de båda finska Fordförarna Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala, stannat sina bilar på den sista specialsträckan. Allt för att ge ledningen till Loeb, som därmed får spåra på de turkiska vägarna under lördagens sju specialsträckor.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI

– Vad kan jag göra? De körde på mina tider och jag kan inte göra något åt deras strategi. För mig gäller det bara att köra så fort som möjligt och sedan får vi se vad som händer, sade Loeb.

Loeb leder med endast en sekund före norrmannen Henning Solberg och finländaren Latvala. Hirvonen, som ledde inför fredagens sista sträcka, har sju sekunder upp till Loeb.

Svenske föraren Per Gunnar Andersson har tappat nästan sex minuter på täten på grund av en punktering på sjunde sträckan. Och på den sista sträckan gick ena styrarmen av och där rök ytterligare fyra och en halv minut för Andersson. ”PG” ligger tolva medan Patrik Sandell ligger på 15:e plats, 7.15 efter Loeb.

– De sträckor som bilen har fungerat, har det gått riktigt bra och vi är jättenöjda. På den näst sista sträckan i dag hade vi fjärde bästa tid, säger PG Andersson.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport