Sportbladet

Historiskt uselt

Av: 

Robert Laul

SPORTBLADET

Då kan Lagerbäck tvingas tänka om

Efter Lars Lagerbäcks sämsta genrep någonsin tvingas han se över planeringen för de sista, avgörande dagarna på EM-lägret.

– Vi fick inte speciellt många positiva svar, säger Lagerbäck som kritiserade flera av spelarna, bland annat Kim Källström och Anders Svensson.

Det var många som hade det tungt i går, bland annat Ander Svensson (i mitten) som kritiserades av förbundskaptenen efter matchen.
Det var många som hade det tungt i går, bland annat Ander Svensson (i mitten) som kritiserades av förbundskaptenen efter matchen.

Det var en samlad men besviken förbundskapten som mötte medierna under gårdagskvällens presskonferens. För första gången har han nu förlorat ett mästerskapsgenrep, 0–1 mot Ukraina.

– Individuellt var det flera spelare som underpresterade. Man kan alltid prata om att vi har tränat hårt och sådant där, men vi gjorde för många individuella misstag, säger Lagerbäck och nämner bland annat Kim Källström.

– Han som många andra slog bort passningar och vi kom inte rätt i positionerna. Även Anders (Svensson) när han kom in hamnade för djupt vilket vi försökte korrigera utan att lyckas. Vi hade tid på oss att slå en korrekt passning, ändå gjorde vi inte det.

”Rörde oss inte alls”

Förutom det svaga mittfältsspelet var Lagerbäck besviken på rörelsen i laget.

– Vi var alldeles för stillastående. Vi gick ut och ställde oss. Anfallsmässigt rörde vi oss inte alls i andra halvlek.

– Försvarsmässigt var det väl okej i stora drag, även om vi kan göra det bättre där också.

Kim Källström accepterar kritiken.

– Den är absolut befogad, säger han.

Två dagar ledigt

Spelarna har nu två dagar ledigt, sedan återsamlas truppen för avresa till Schweiz på onsdag.

– Då blir det blir full fokus på det fotbollsmässiga. En blandning av försvars- och anfallsspel. Vi har inte jobbat speciellt mycket med avslut men det kommer att finnas med, säger Lagerbäck.

I går kväll öppnade Lagerbäck för att riva upp och tänka om kring planeringen för de sista, avgörande dagarna på EM-lägret.

– Vi får lära av det här. Vissa bitar som inte fungerade alls eller fungerade dåligt måste fungera bättre. Fram till i dag har de här veckorna fungerat bra men jag tror nog att vi kommer jobba vidare på det vi hade tänkt oss.

”Måste skjuta mer”

Flera spelare pratade efteråt om att balansen i laget måste ses över, och andremålvakten Rami Shaaban, som svarade för ett olyckligt ingripande i samband med målet, förde fram att backlinje och mittfält måste vara mer på tårna och inte låta motståndarna få utrymme för distansskott:

– Vi lärde oss en läxa i dag med tanke på hur bollen rör sig i luften. Vi själva måste också tänka på att skjuta mer, säger Rami Shaaban.

ANNONS

Missa inte kvällens match där England möter Österrike! Den som vet mest vinner mest. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert: