Stina Nilsson vann efter jätteduell

SPORTBLADET

DAVOS/STOCKHOLM. Stina Nilsson gjorde det igen.

Svenskan vann sprinten i Davos efter en superduell mot värsta konkurrenten Maiken Caspersen Falla – trots en lurig isfläck i början på upploppet.

– Jag hade lika gärna kunnat ge upp, säger Nilsson.

Stina Nilsson missade pallen senast i Lillehammer. I Davos var stjärnan uppenbarligen ute efter revansch. 

Nilsson utklassade konkurrenterna i sprintkvalet och var över 2,5 sekunder före tvåan. Även i kvartsfinalen var svenskan överlägsen.

Spurtstrid på upploppet

Nilsson tog sig enkelt hela vägen till final och där blev det en rejäl kamp mot Maiken Caspersen Falla. När svenskan och norskan satte fart var det ingen som kunde hänga på. 

Och i sista backen satte Nilsson in rycket. Svenskan fick flera meter, men Falla kom tillbaka på upploppet och det blev en riktig spurtstrid.

Nilsson var dock starkast och knep andra segern för säsongen.

– Jag har varit stark hela dagen så jag var väldigt trygg med att jag skulle ge Maiken en fajt i dag så jag är väldigt glad att jag fixa det hela vägen, säger Nilsson.

”Känns som en liten hund”

Svenskan fick dock problem i sista kurvan där Teodor Peterson vurpat bort sig i kvartsfinalen.

– Jag såg när Teo gick omkull och jag hade märkt att det var lite isigt där också. Men jag hade ju lyckats göra alla heat väldigt bra så det var bara finalen som jag lyckades pricka exakt där den var, men det gick ju bra, säger hon och fortsätter:

– Det blir extra tydligt att man inte ska ge upp. Jag hade lika gärna kunnat ge upp om jag hade fått gör mig det, men jag funkar inte så.

Segern var Nilssons 14:e i karriären – lika många som Falla.

– Hon är väldigt stark på en här banan. Jag är ganska glad över att bli tvåa på den banan jag hatar mest av alla, säger Falla.

Nilsson vann inte bara tävlingen utan också en liten släde.

– Det känns som en liten hund att dra med sig så jag ska väl ta min lilla hund och dra vidare. 

1 av 4
Folket: Här är största svenska OS-hoppen 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM