Ericssons sista chans att ta poäng

Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN

avAnna Andersson

SPORTBLADET

På söndag har Marcus Ericsson sin sista chans.

Att ta VM-poäng 2017.

Då avslutas F1-säsongen 2017.

Den svenske F1-föraren har återigen genomfört en bra ­säsong rent körmässigt, men för andra året i rad går han in i finalhelgen helt utan att ha tagit någon poäng under året.

– Det är ändå positivt att vi har gjort vissa framsteg de senaste tävlingshelgerna och jag ska göra allt jag kan för att vi ska fortsätta den positiva trenden, säger Ericsson.

De senaste loppen har ­Ericsson och Sauber slagits om positioner mitt i fältet, men när det gäller framtiden kan Ericsson inte ge några svar.

– Tyvärr finns det inget besked än, säger Ericsson som inte har något kontrakt till nästa år.

”Ser mig i F1 2018”

Men hans mål är att stanna i F1.

– Jag ser mig i F1 2018, sa Ericsson till Sportbladet tidigare i höstas.

Sedan Toro Rosso nyligen presenterade Brendon Hartley och Pierre Gasly till 2018 finns bara tre förarplatser kvar. Två av dem hos Ericssons nuvarande team och en av dem hos Williams, den tidigare F1-föraren Robert Kubica ska testa två halvdagar för det brittiska teamet efter Abu Dhabis GP och teamet kommer då att jämföra hans tider med den ordinarie föraren Lance Stroll och Sergej Sirotkin som är tredjeförare hos Renault.

Det ryktas dock om att Sauber ska presentera Ferraris juniorförare Charles Leclerc och Marcus Ericsson under helgens deltävling i Abu Dhabi.

ARTIKELN HANDLAR OM