Sarah Sjöström avslutade världscupen med dubbla segrar

I går säkrade Sarah Sjöström totalsegern i världscupen.

I dag avslutade hon den i stor stil genom att vinna båda sin lopp, 200 meter fritt och 50 meter fjäril.

– Det har varit fantastiskt. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra, säger Sjöström till SVT Sport.

För första gången i karriären valde Sarah Sjöström i år att simma hela världscupen i ett försök att vinna den.

Sagt och gjort. Under lördagen säkrade supersvenskan totalcupen sedan den största rivalen och femfaldigt regerande totalmästaren, ungerskan Katinka Hosszu, inte gjort det som krävts för att kunna hota Sjöström.

– Jättekul. Det har varit en tuff resa att göra Det gäller att prestera på topp hela tiden och plocka hem så många poäng på flera tävlingar. Det är första gången jag gör hela världscupen och så vinner jag, så det är extra kul, sa Sjöström till SVT Sport efter viktorian.

Vann med över sekunden

Under söndagen avslutade Sarah Sjöström världscupen med två sista lopp, 200 meter fritt och 50 meter fjäril, den sista dagen i Singapore.

Och svenskan avslutade på topp genom att vinna båda loppen. I 200-metersloppet blev segermarginalen över en och en halv sekund till tvåan Emma McKeon, Australien. Sjöström noterades för 1.51,63, en dryg sekund över sitt eget världsrekord.

”Otroligt kul att vara tillbaka”

På 50 meter fjäril vann Sjöström på tiden 24,51, tolv hundradelar före Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna, och bara 23 hundradelar från Therese Alshammars åtta år gamla världsrekord som sattes just i Singapore.

– Det har varit fantastiskt. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra, Jag debuterade här för tio år sedan och det känns otroligt kul att vara tillbaka, säger Sjöström till SVT Sport.

Nu väntar välförtjänt vila för Sarah Sjöström. Nästa stora tävling för henne blir kortbane-EM i Köpenhamn i mitten av december.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.