Vi måste ställa krav på Canal+

SPORTBLADET

Sportbladets Björn Byström: Ge oss bättre målservice nu

Folket på Canal+ läser tydligen Sportbladet.

För precis som förra tisdagen var det både hockey och fotboll i går – men den här gången valde man att sända ”lilla NHL” i Canal+ och Premier League i Canal+ Sport.

Bra. Precis så ska det vara.

Kunde Canal+ dessutom fixa till så att text-tv:n fungerar på ett vettigt sätt, så skulle jag vara riktigt tillfreds.

Jag valde nämligen att följa Arsenal– Manchester C i ”plinglösa” Canal+ Sport och efter att text-tv:n informerat tillfredsställande i en halvtimme, upphörde målservicen att fungera. Varför vet jag inte, men nu tvingades jag zappa till andra kanaler för att få reda på ställningen i de andra matcherna och så ska det ju inte behöva vara.

Canal+ kostar en hel del pengar. Då har vi som tittare rätt att ställa krav. Och jag är inte nöjd med en text-tv som är sämre än alla andra jämförbara kanalers.

Det var engelsk kommentator på Arsenal-matchen – något som jag gillar.

Engelskan är ett så rikt språk och kommentatorerna är så verbala att det nästan alltid är en njutning att lyssna till dem. Floskelfritt och mycket initierat.

Av någon anledning är de engelska bisittarna sämre. De verkar alla hämtade direkt från en kolgruva eller en avlägset belägen skotsk ögrupp och talar allt som oftast en svårtolkad dialekt. Men, man får ta det onda med det goda förmodar jag.

Hockeysändningen från Luleå–Modo var som vanligt proffsig. Niklas Holmgren är duktig som studiovärd och fixar dessutom pausintervjuerna på ett bra sätt. Speciellt skönt är det att slippa alla ”lycka till” som många använder i liknande situationer.

Enda lilla randanmärkningen var väl att studiogästen Magnus Wernbloms flytt från Modo till Skellefteå beskrevs i nyspråksliknande orwellska ordalag. Om inte jag minns fel så fick inte Wernblom nytt kontrakt med Modo, varför han knappast kan sägas ha ”valt” att flytta till Skellefteå.

Men, det var som sagt bara en liten bock i kanten.

Björn Byström