Kajsa Bergqvist opererades

SPORTBLADET

Framtiden ännu osäker - "Hon mår rätt så pyton"

Stockholm

Höjdhopparen Kajsa Bergqvist opererades under måndagseftermiddagen på sjukhuset i Ängelholm. Enligt ortopeden Lars Wahlström, som utförde operationen, kommer det att dröja minst ett år innan man kan säga om Bergqvist kan ta sig tillbaka som höjdhoppare på elitnivå.

Måndagens ingrepp då Wahlström återfäste hälsenan till hälen tog en timme.

- Vi sydde fast det mot hälbenet och då får man fria mycket hud och den huden är väldigt tunn och mycket känslig för behandling. Har man otur kan det bli skador på huden och då kan det bli problem men det hoppas vi att det inte blir, säger Wahlström till aftonbladet.se.

Det var i söndagens höjdhoppsgala i Båstad som Bergqvist slet sönder sina vänstra hälsena. Hon har under lång tid haft problem med hälen, men ville testa hur mycket den höll för inför OS-uppladdningen.

- Det är ett känsligt ställe att jobba i. Men kan man inom de första fjorton dagarna se att huden läker fint och att man inte någon sårinfektion, då tror jag att det här kan gå jättefint, säger säger Wahlström.

Efter operationen mådde Kajsa inge vidare.

- Hon mår rätt så pyton, säger Wahlström.

Det tar flera månader innan hon kan träna igen.

- Nu ska hon vila och kommer att var kvar på är på Ängelholms sjukhus till och med tisdag och sen ska vi diskutera vad vi ska göra, säger Wahlström.

Jonas Vesterdahl, TT