Sportbladet

Sport som tar tid – det är min grej

SPORTBLADET

Jag vet inte varför, men jag diggar verkligen de riktigt långsamma sporterna. Varje måndag är en högtidskväll med amerikansk fotboll, och jag saknar fortfarande baseboll så att jag får utslag.

Tur då att Eurosport och UK Championship i snooker finns. I den mest eleganta av ”arbetarsporterna” går en av de viktigaste och mest ärofyllda tävlingarna in i sitt slutskede i dag. Vi fick tillfälle att följa två matcher i går. Huvudmatchen mellan engelsmannen Stephen Lee och skotten Stephen Maguire. I pauserna duellerade de två engelsmännen Mark King och John Parrott.

Det går långsamt, långsamt. Men som tittare sitter jag likafullt på helspänn inför varje stöt, varje taktisk vändning och varje spänt anlete som lutar sig över bordet.

Eurosports Kim Hartman passar som hand i handske för sändningen. Hans lågmälda, försiktiga kommentarer gör honom till en biljardsportens Göran Zachrisson (och det är ett väldigt gott betyg). Informativt, tryggt och träffsäkert leder Hartman oss genom matcherna.

Det finns dock några saker jag skulle vilja ha. Först och främst är avsaknaden av grafik närmast skriande. Lite Rit-Ola skulle höja sändningarna väldigt mycket.

Kim Hartman med en penna som kan förklara tanken bakom det man just såg. Sedan skulle nog ett par regelförklaringar göra att sporten skulle locka en betydligt större publik.

Förvirrade pling från säsongskortet i går. Pling! Mora–Linköping 2–3 Shawn Horcoff (Kristian Huselius). Ehh... måste vara en rejäl indianare av ”Husse”, hinner man tänka. Pling! och en rättelse. Vaket.

I kväll ser jag på Anja

när hon tar steget upp jämsides med Pillan. Sen är det bara jakten på Stenis och hans 86 segrar kvar för Tärnabytösen.

Jonas Bladh

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet