Motorsport

Hamilton vann Tyskland GP – går upp i VM-ledning

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Bilen gav upp i kvalet.

Men i racet svarade Lewis Hamilton på bästa sätt.

Det gav honom både segern och en ledning i VM.

Sebastian Vettel hade greppet om segern i Tysklands GP, men då kom regnet och det förändrade allt.
Tysken gjorde ett litet, litet misstag, körde ut i gruset och kraschade in i barriären.

– Jag är väldigt besviken, jag hade det i mina händer, men gjorde ett misstag, säger Sebastian Vettel efter loppet.

– Det var ingenting speciellt. Det var halt, jag bromsade en tusendel för sent och bakhjulen låste sig. Det var helt enkelt fel ställe för någonting sådant. Det är irriterande, men det var en liten grej som fick stora konsekvenser. Jag har gjort betydligt större misstag än så och får inte vara för arg på mig själv även om det känns bittert att det hände här.

Misstaget gjorde att han tvingades bryta loppet och säkerhetsbilen kom ut på banan. Det gjorde att förutsättningarna för de som var kvar på banan förändrades rejält. Lewis Hamilton, som startade loppet på 14:e plats, tog över ledningen i loppet och klarade av att hålla undan i de mycket svåra förhållandena.

”Måste fortsätta tro”

– Det är alltid väldigt svårt att lyckas med någonting från den positionen, säger en mycket rörd Lewis Hamilton efter loppet.

– Samtidigt som det är svårt så måste man fortsätta tro. Jag bad en lång bön innan loppet, behöll lugnet och teamet har gjort ett fantastiskt lopp. Egentligen trodde jag inte att det var möjligt att lyckas från den positionen, men jag gav aldrig upp.

För två veckor sedan förlorade britten sitt hemmalopp till Sebastian Vettel. Nu slog han tillbaka på Vettels hemmabana – och tog också över ledningen i VM.

VM-poäng för Ericsson

– Jag har inte ens hunnit fundera över det. Det var fruktansvärt svåra förhållanden och det var perfekt för mig. Jag visste att jag skulle ha ett bra läge när regnet kom, men var också medveten om att det skulle bli tufft efter omstarten bakom säkerhetsbilen. Jag är otroligt tacksam för detta.

Valtteri Bottas, Mercedes, slutade tvåa och Kimi Räikkönen, Ferrari, trea.

Bakom täten gjorde Marcus Ericsson ett mycket bra lopp och svensken körde säkert när han tog nya VM-poäng genom att sluta på plats nio i Tysklands GP.

Nästa F1-lopp avgörs i Ungern om en vecka.

ANNONS

Jackpot på Stryktipset – 7 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: Bästa F1-stallen just nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Sebastian Vettel

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas