Försökte få norske stjärnan diskad efter guldet

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Warholm gestikulerar för EM-guld vid målgången i gårdagens 400 meter häck-final. Hack i häl: turkiske Yasmani Copello som sedan försökte få norrmannen diskad.
Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446
Warholm gestikulerar för EM-guld vid målgången i gårdagens 400 meter häck-final. Hack i häl: turkiske Yasmani Copello som sedan försökte få norrmannen diskad.

BERLIN. Karsten Warholm slog nytt norskt rekord och vann 400 meter häck.

Men efteråt försökte den turkiske tvåan Yasmani Copello får norrmannen diskad.

– Vi har fått veta att det lades in en protest, säger sportchef Håvard Tjörholm till NRK.

Norske världsmästaren Karsten Warholm har satt upp en tuff målsättning på EM. Han ska ta dubbeln på 400 meter häck och 400 meter slätt. I går bockade han av den första guldmedaljen på favoritdistansen 400 meter häck.

Men det krävdes ett norskt rekord, 47,64, för att han skulle betvinga turkiske utmanaren Yasmani Copello som utmanade hela vägen in mot sista häcken.

– Jag var i riktigt bra form och hade förberett mig väl. Det är helt fantastiskt, sa Warholm till NRK.

”Foten utanför häcken”

Men nu framkommer det att det norska guldet var illa ute – även efter loppet. Enligt NRK så lämnade nämligen Turkiet in en protest mot norrmannen och ville få honom diskad för en felaktig häckpassering i utgången på sista kurvan.

– På tv-bilderna kan det se ut som att han går med foten på utsidan av den ena häcken, säger sportchefen för norska förbundet Håvard Tjörholm.

Protesten ska dock ha avslagits.

– Juryn har tillgång till bilder från alla vinklar och de har kommit fram till att han inte gör något regelvidrigt, säger Tjörholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE