Familjen tackar för stödet: ”Rörande att se vad hon betytt”

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vibeke Skofteruds död har lamslagit hela Norge och chockat skidvärlden.

Nu tackar hennes familj för allt stöd de senaste dagarna.

”Vi går igenom de svåraste och tyngsta dagarna en familj kan uppleva”, skriver de i ett öppet brev.

Det var vid lunchtid på söndagen som norska skidprofilen Vibeke Skofterud, 38, hittades död efter en vattenskoterolycka.

Hon anmäldes saknad 01.00 natten till söndag och klockan 11.30 på söndagsförmiddagen hittades hon vid en klippa vid ön St Helena i sydöstra Norge.

Sedan dess har flera stora profiler och gamla vänner beskrivit sin sorg.

”Jag skakar, är i chock och är fullständigt lamslagen över den förfärliga nyheten jag nåddes av i dag”, skrev Marit Björgen i ett pressmeddelande.

Foto: Åserud, Lise / TT NYHETSBYRÅN

Begravs 9 augusti

Under onsdagseftermiddagen kom familjen till Vibeke Skofterud med ett uttalande, publicerat i VG, där de tackar för all stöd av omvärlden efter den hemska tragedin.

”Vi går igenom de svåraste och tyngsta dagarna en familj kan uppleva. Förlusten av vår kära Vibeke kan inte beskrivas med ord och det är obegripligt att vår dotter, syster och älskade inte finns längre”, skriver de och fortsätter.

”Det är rörande att se vad hon betytt för så många och vi vill rikta ett stort tack för alla goda tankar och ord. Vi uppskattar också att vår önskan om att sörja i frid som en familj respekteras.”

Det står även klart att Vibeke Skofterud kommer begravas på Eidsberg Kyrka torsdagen den 9 augusti. Ceremonin kommer även att visas på storbildskärm utanför kyrkan, med tanke på det stora intresset.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM